В Мамаєвій Слободі відкриється резиденція Святого Миколая

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.12.2009 03:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8737

18 грудня, в п’ятницю о 13-00 в українській хаті однієї з садиб козацького селища «Мамаєва Слобода» відбудеться відкриття офіційної резиденції Святого Миколая.

Снігом, снігом та льодами
Гей здалека йде в наш край,
Йде з гостинцями, дарами
Преподобний Миколай!



Святий Миколай вибрав козацьке селище «Мамаєва Слобода» обіч витоку легендарної річки Либідь для свого офіційного осідку з метою забезпечення козацької підтримки усім його добрим справам.

За кілька годин до відкриття в хатах на території «Мамаєвої Слободи» за участі дітей, відомих артистів та громадських діячів відбуватиметься таїнство приготування медового тіста та випікання у справжніх старовніх хатніх печах «печатних» медівників – «Миколайчиків».

Усі бажаючі зможуть здійснити прогулянку по «Мамаєвій Слободі» на запряжених кіньми санях – бо ж треба знати чи слизький сніг цього року випав, – а рівно о 13-00 відбудеться урочиста церемонія підписання «Глейту» (охоронної грамоти) між козаками та Святим Миколаєм, щодо відкриття офіційного осідку.

Після символічної прес-конференції відбудеться невеличкий концерт кантів, піснеспівів та церковних дзвонів на честь Святого Миколая. Діти зможуть почастуватись печатними пряниками – «Миколайчиками», а дорослі зможуть скуштувати найулюбленішого козацького хмільного напою – «Варенухи».

Офіційна резиденція Святого Миколая буде діяти по суботах та неділях з 10-00 до 18-00 в період з 18 грудня 2009 року по 14 січня 2010 року.

Увага дітям! Листи до Святого Миколая надсилати за адресою: 03061 м.Київ, вул. М.Донця,2 "Мамаєва Слобода" з приміткою "Резиденція Святого Миколая".

Адреса «Мамаєвої Слободи»: м. Київ, вул. М. Донця, 2

Акредитація і довідки за телефонами: 0 93 872 4877, 0 44 361-98-48


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.