На Одесу насувається сніговий буран: всі виїзди з міста перекриті

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.12.2009 18:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8739

Державтоінспекція Одеси ухвалила рішення повністю перекрити всі виїзди з міста. За інформацією ДАІ, буран досяг Білявського та Овідіопольського районів області і рухається в бік обласного центру.

У зв'язку з цим ДАІ просить жителів міста не виїжджати на дороги, тому що на вулицях виникли затори, повідомляє “Таймер”.

Тим же, хто виїхав з дому, рекомендується обмежити швидкість руху та дотримуватися безпечної дистанції, а також користуватися тільки основними міськими магістралями, які будуть розчищені в першу чергу.

Головне управління Міністерства надзвичайних ситуацій в Одеській області підтвердило попередження про погіршення погодних умов після полудня на території регіону.

Згідно із прогнозом Гідрометцентру, затишшя є тимчасовим. З другої половини дня очікується снігопад, заметіль і обмерзання. Як повідомляє “Репортер Одеси”, до вечора снігопад посилиться.

На дорогах поновляться снігові замети і ожеледь, видимість під час хуртовини скоротиться до 100 м. Вітер посилиться до 22 м/с, температура повітря впаде до 10 градусів морозу. Сильний снігопад і заметіль будуть тривати всю ніч.

За даними “Ревізора”, найбільший за останні 50 років снігопад в Одесі практично повністю паралізував роботу ринків міста. Торговці не хочуть, а часто і не можуть працювати в таких погодних умовах.

Крім того, хліба в багатьох супермаркетах немає вже третій день. Крім того, рідшають полиці з молочними та м'ясними товарами, фруктами і овочами. У цілому ряді супермаркетів у селищах Таїрова і Котовського неможливо купити молоко, картоплю, цибулю, капусту, інші овочі та фрукти.

У великих супермаркетах міста спостерігається небувалий ажіотаж. Хлібні стелажі гіпермаркетів повністю спустошені: немає не тільки хліба, а й коржів для тортів. Немає хліба й в більшості спеціалізованих кіосків міста.

За даними “Ревізора”, стоянки перед супермаркетами перевантажені автомобілями. Переповнені маршрутки навіть не пригальмовують біля зупинок, на яких мерзнуть десятки людей.

Нагадаємо, Український гідрометеорологічний центр попереджає, що 18-21 грудня на території держави поновляться сильні снігопади, хуртовини і штормовий вітер.

"Циклон переміщується в напрямку території України і 18 грудня, в другій половині дня в південних областях України знову відновляться сильні снігопади, хуртовини і штормовий вітер", - зазначили метеорологи.

Згідно з прогнозом синоптиків, зона опадів до кінця дня 18 грудня досягне центральних областей, а протягом ночі 19 грудня охопить також і північні області держави. Протягом дня 19 грудня знову почнуться снігопади на сході, і лише на заході країни не буде ускладнень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.