Помер біограф Гітлера

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 12.09.2006 16:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=874

У німецькому місті Кронберг на 80-му році життя помер історик і публіцист Іоахім Фест (Joachim Fest), автор однієї з найвідоміших біографій Адольфа Гітлера.

Іоахім Фест

Уродженець Берліна, в роки Другої світової війни Фест служив у вермахті, а після капітуляції Німеччини опинився у французькому полоні. Згодом він вчився у Фрайбурге, Франкфурті і Берліні, займаючись історією, правом, соціологією, германістикою і історією мистецтв. З середини 1950-х він працював на декількох радіостанціях і телеканалах країни, протягом тривалого часу займав пост редактора відділу культури в консервативній газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung і енергійно полемізував з лівими інтелектуалами.

У 1963 році Фест опублікував роботу "Das Gesicht des Dritten Reiches. Profile einer totalitaren Herrschaft" ("Обличчя Третього рейху: профілі тоталітарної влади"). Через десять років Фест завершив фундаментальну біографію Адольфа Гітлера ("Hitler. Eine Biographie"), що швидко стала бестселером і переведену на десятки мов. Також Фест допомагав в написанні мемуарів Альберту Шпеєру, архітекторові і міністрові озброєнь за часів Гітлера. У 2002 році Фест закінчив книгу "Der Untergang" ("Захід") про останні дні Третього рейху, в якій скористався мемуарами секретаря Гітлера Траудль Юнге. За мотивами книги режисер Олівер Хіршбігель поставив художній фільм, що йшов у вітчизняному прокаті під назвою "Бункер".

Агентство France Press відзначає, що незадовго до смерті Іоахім Фест виступив проти письменника Гюнтера Грасса, який публічно зізнався у службі у військах СС. Історик дав інтерв'ю журналу Der Spiegel, в якому дорікнув нобелівському лауреатові з літератури в надмірно легкому ставленні до свого минулого, повідомляє Lenta.ru із посиланням на газету Die Zeit.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.