Українці вважають, що Лідєру варто поміняти помешкання

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 23.12.2009 16:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8759

Більшість українців висловлюються за повернення резиденції “Межигір`я” в державну власність.

Аскетичне помешкання Лідєра

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного „Українським демократичним колом” на замовлення Інституту політики.

Більше половини українців (52,9%) знають про скандал щодо законності придбання у власність і користування лідером Партії регіонів Віктором Януковичем земельною ділянкою та будівлями в урочищі Межигір`я.

Водночас, майже половина опитаних (47,1%) нічого не знають про це.

Більшість громадян (54,6%) вважають, що резиденцію “Межигір`я” треба повернути в державну власність. Тільки 12,2% опитаних дотримуються думки, що резиденцію треба залишити у власності Януковича, а третина (33,2%) не змогла визначитись.

Опитування проводилось 11-16 грудня 2009 року. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1200 респондентів віком від 18 років і старше. Статистична похибка вибірки без урахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ±2,9%.

Довідка. 26 серпня Кабінет міністрів прийняв рішення про повернення в державну власність резиденції «Межигір’я», де проживає екс-прем`єр-міністр, лідер Партії регіонів В.ЯНУКОВИЧ. Уряд доручив Міністерству юстиції подати позов до суду з приводу повернення резиденції «Межигір’я» в державну власність.

У свою чергу Янукович заявив, що на законних підставах проживає в приватному будинку на території резиденції «Межигір’я».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.