ГПУ врешті порушила кримінальну справу проти чиновників КМДА, які дали дозвіл на діяльність “Еліта-Центр”.

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 23.12.2009 18:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8763

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти чиновників Київської міської державної адміністрації (КМДА), які дали дозвіл на діяльність “Еліта-Центр”.

Про це заявила заступник Генерального прокурора України Тетяна Корнякова на засіданні Кабміну.

Нагадаємо, прокуратура Шевченківського району Києва 20 жовтня 2009 р. відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом зловживання владою або службовим становищем, перевищенні влади або службових повноважень, службовим недбальством з боку посадовців КМДА, які допустили протиправну бездіяльність із недопущення афери "Еліта-Центр", у зв'язку з відсутністю в їх діяльності складу злочинів, передбачених ст.364, 365, 367 КК України.

Раніше Київський міський адміністративний суд визнав провину КМДА, яка допустила протиправну бездіяльність із недопущення афери "Еліта-Центра". Слідство визнало КМДА цивільним відповідачем у кримінальній справі. На підставі цих рішень потерпілі у встановленому законом порядку вимагали від МВС порушити кримінальну справу проти конкретних чиновників, безпосередньо винних в злочинній бездіяльності. Потерпілі самостійно зібрали докази і, зокрема, вимагають порушити кримінальну справу проти начальника Управління державного архітектурно-будівельного контролю КМДА, який видав "Еліта-Центру" дозвіл на виконання будівельних робіт і двічі незаконно їх продовжив.

У 2006 р. в Києві розгорівся скандал, пов'язаний з діями компанії "Еліта-Центр". За даними слідства, компанія взяла гроші з вкладників за нібито квартири, що будувалися, але жоден будинок так і не було добудовано. Було встановлено факти подвійного і потрійного оформлення договорів на одні і ті ж квартири. Загальна сума коштів, отриманих у результаті шахрайських дій, оцінюється в 80 млн дол.

Рішенням Шевченківського райсуду м. Києва 16 березня 2009 р. гендиректор групи інвестиційних будівельних компаній "Еліта-Центр" Ігор Циганок засуджений до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна без поразки в цивільних правах.

Справу, порушену проти одного з керівників "Еліта-Центр", - Олександра (Шахова) Волконського, планується передати до суду на початку 2010 р.

За даними МВС, в результаті будівельної афери "Еліта-Центр" постраждали 1760 людей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.