Компанії Microsoft заборонили продавати Office 2007

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.12.2009 18:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8764

Федеральний апеляційний суд США виніс рішення проти Microsoft в патентній суперечці з компанією i4i.

Як пише The Wall Street Journal, тим самим суддя ухвалив стягнути з Microsoft на користь позивача 290 мільйонів доларів і заборонив з 11 січня продаж пакетів офісних програм Microsoft Office 2003 і 2007.

Варто зазначити, що предметом розгляду двох компаній стала технологія, запатентована i4i і призначена для зміни структури документа. У продуктах Microsoft аналогічне рішення називається Custom XML і дозволяє класифікувати документи.

Нагадаємо, що нова версія офісного пакету Microsoft, Office 2010, яка поки проходить бета-тестування, вже не містить запатентованих i4i функцій. Крім того, представники Microsoft вже пообіцяли прибрати Custom XML з Word 2007 і Office 2007.

Конфлікт i4i і Microsoft триває з 2007 року. Один з основних продуктів компанії, що доповнює функціональність текстового процесора Word функцією створення і редагування шаблонів документів у форматі XML, виявився марним, коли Microsoft вбудувала подібну можливість у Word 2003.

Як повідомлялося, суд вже забороняв продаж Word і будь-яких інших продуктів Microsoft, що включають у себе функції з відкриття файлів .XML, .DOCX і .DOCM. Корпорації вдалося оскаржити це рішення і домогтися відстрочки заборони до винесення остаточного рішення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.