Холодна війна-2. Росія продовжила ресурс іноземних ракет

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 24.12.2009 11:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8766

РОсійські ракетні війська стратегічного призначення (РВСП) у четвер вранці провели пуск міжконтинентальної балістичної ракети РС-20В ("Воєвода").

Пуск SS-18 з ШПУ

Про це повідомив прес-секретар управління прес-служби і інформації Міноборони РФ із РВСП полковник Вадим Коваль.

"24 грудня 2009 року о 9.30 мск Ракетними військами стратегічного призначення проведено пуск міжконтинентальної балістичної ракети РС-20В ("Воєвода") з позиційного району з`єднання, дислокованого в Оренбурзькій області", - повідомив Коваль.

За його словами, пуск проведено в рамках дослідно-конструкторської роботи з метою підтвердження льотно-технічних характеристик ракети РС-20В і продовження терміну експлуатації ракетного комплексу "Воєвода" до 23 років.

SS-18, мобільний варіант

Важкі ракети РС-20 - за натівською класифікацією SS-18 "Сатана" - найпотужніші в світі міжконтинентальні ракети. Перший випробувальний пуск відбувся в лютому 1973 року, ракету прийняли на озброєння 30 грудня 1975 року.

Твердопаливна SS-18 створено конструкторами КБ "Південне". Ці ракети вироблялися у Дніпропетровську на Піденмаші. Наразі українські фахівці здійснюють їхнє обслуговування.

Нагадаємо, що спроби Російської Федерації створити власну балістичну ракету "Булава" досі не мали успіху: більше 10 випробувальних пусків були невдалими.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.