Холодна війна-2. Кадиров озвучив плани Кремля

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.12.2009 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8771

Нардеп Тарас Стецьків вважає, що войовничі заяви Кадирова свідчать про справжні агресивні наміри Кремля щодо Грузії та України.

«Президент Чечні – маріонетка Кремля, яка в жодному разі не є керівником самостійної держави і незалежним політиком. І зрозуміло, що такі заяви з боку російської маріонетки, яка знаходиться під контролем ФСБ, не можуть з’явитися без попередньої згоди вищого кремлівського керівництва», - заявив народний депутат України Тарас Стецьків у відповідь на заклик Рамзана Кадирова до Росії «не панькатися» з такими країнами, як Україна чи Грузія, і «переходити в наступ».

Стецьків сказав, що «такі заяви – з розряду того, що Кремлю озвучити дуже хочеться, але він поки що не може зробити це напряму, зате транслює через людей на кшталт Кадирова, Лужкова, Жириновського, Затуліна та інших. Але ця заява виходить за межі того, що раніше дозволяли собі неофіційні речники Кремля, бо прямо закликає до військової агресії Росії проти України, що є безпрецедентним з точки зору міжнародного права».

На думку народного депутата, заява Кадирова виникла в контексті подій, які породив відомий лист Президента Росії Дмитра Медвєдєва від 11 серпня 2009 року на адресу Президента України Ющенка. Серед цих подій прийняття закону, який дозволяє використання російської зброї за межами Росії, а також внесення поправок в цей закон, який тепер дозволяє Президенту Росії самочинно приймати відповідні рішення без згоди Ради Федерації.

«Заклик маріонеткового так званого «президента» Чечні до відвертої агресії Росії є лише підтвердженням стратегії РФ на панування над всім пострадянським простором, в першу чергу над Україною», - вважає Стецьків.

Народний депутат переконаний, що «санкціонована ФСБ заява президента Чечні» підтверджує нагальну необхідність проведення міжнародної, а пізніше і міждержавної конференції України і держав-гарантів, а також таких країн як Німеччина, з метою вироблення нових юридичних гарантій безпеки України.

«Це лише підтверджує необхідність для НАТО переглянути свою позицію щодо відтермінування для України членства у НАТО. І це підтверджує той факт, що проблема безпеки України – не тільки українська проблема. Тому що ніхто, на мою думку, не сумнівається в тому, що поглинувши Україну, Росія рухатиметься далі. І це дуже добре розуміють країни центрально-східної Європи і Балтії, поляки, чехи. Але це мають зрозуміти і так звані «ситі» країни Західної Європи – Німеччина, Франція, Італія. Бо, напевне, ніхто не хоче мати на своїх кордонах російські війська», - підкреслив Стецьків.

Стецьків вважає, що з огляду на зростання антиукраїнських настроїв з боку «друзів» Москви «найближчим часом Україна має на неурядовому рівні провести серйозну міжнародну конференцію з залученням усіх провідних експертів в політиці на Заході і Сході, яка говоритиме про нові критерії безпеки в умовах трансформації НАТО. А пізніше на міждержавному рівні новообраний Президент України повинен негайно ініціювати консультації на згоду на Міждержавний форум, який би стосувався і проблем безпеки України, і проблем безпеки Європи в цілому».

«А на внутрішньому рівні треба негайно зміцнювати обороноздатність власної держави», - резюмував народний депутат Стецьків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.