Переконлива більшість українців вже не вірить майбутньому Президенту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.12.2009 01:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8775

Київський міжнародний інститут соціології провів соцопитування, в ході якого запитав респондентів, вірять вони чи ні кандидатам у Президенти України. За підсумками опитування - 73% українців не вірять обіцянкам жодного з кандидатів у Президенти

73% українців не вірять обіцянкам жодного з кандидатів, але обирати будуть

Респондентам запропонували оцінити 15 висловлювань, які найчастіше звучать у передвиборчих обіцянках кандидатів у Президенти. Соціологи попросили громадян відповісти, чи вірять вони в це, чи ні.

Дослідження показало, що більше половини опитаних не вірять у слова та обіцянки жодного з кандидатів у Президенти України.

Найбільше опитаних (86%) вважають брехнею інформацію, викладену в деклараціях про доходи кандидатів у президенти. 79,5% українців висловили думку, що Україна розвивається в неправильному напрямку.

Крім того, 74% - не вірять, що кандидати чесно вестимуть свою передвиборну кампанію, а 73% заявили, що не вірять передвиборчим обіцянкам жодного з кандидатів у Президенти, а 77% не вірять, що політики зможуть впоратися з корупцією в країні.

Дослідження також показало, що 72% не вірять в те, що інтереси громадян вищі від амбіцій кандидатів у Президенти, а 62% опитаних висловили впевненість, що політики забудуть про свої передвиборчі обіцянки.

Водночас, 40% респондентів вірять, що кандидати в Президенти зможуть між собою домовитися після виборів.

У КМІС також зробили висновок, що жителі міст більш критичні у своїх висловлюваннях, ніж жителі сіл. Літні люди більше розчаровані, ніж молодь. Крім того, соціологи зафіксували помітні відмінності між Заходом і Сходом України, причому жителі західних областей виглядають більше розчарованими.

Зокрема, жителі Заходу проявляють більше недовіри до того, що кандидати в Президенти дійсно виконуватимуть свої програми, а також гірше оцінюють можливості політиків подолати бідність і безробіття і в цілому поліпшити життя людей.

***

КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки з 14 по 21 грудня. Методом інтерв'ю опитано 405 респондентів, що мешкають в усіх областях України, у Криму та Києві. Статистична похибка вибірки не перевищує 5%, повідомляє Кореспондент.net.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.