Медвепутія по зомбоящику

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.12.2009 03:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8778

Фінальний тур популярного у багатьох країнах світу конкурсу «Слово року» завершився в Росії. Народним голосуванням в Інтернеті організатори конкурсу обрали слова - індикатори стану суспільства.

Лідери Медвепутії - Путін і Медвепутін

У трійці лідерів 2009 року в головній номінації опинилися слова «антикризовий», «зомбоящик», «Медвепутія», повідомляє сайт “Врємя”. У цілому серед переможців переважають негативно забарвлені слова, здебільшого на кризову тематику, відзначають експерти.

Вибори «Слова 2009» проходили на інтернет-порталі «Імхонет» до 15 грудня. Конкурс проходив у чотирьох номінаціях: власне «Слово року», «Вираз року», «словотворчість» (неологізми) і «Словомережа» (слова про Інтернет).

Фразами, що адекватно зобразили стан Росії в 2009 році, відвідувачі сайту визнали вислови «друга хвиля кризи», «міцна кава», «голодотвроче підприємство».

Неологізм року - слово «нехоть», що означає стан, коли нічого не хочеться. Другий рядок у номінації «словотворчість» дісталася «брехламі» (недобросовісна реклама), третє - «нана-технологіям» (передвиборчі подачки).

Переможці серед інтернет-слів - «гуглик» (одиниця популярності в Інтернеті), «френдеж» (механічне розширення списку друзів, «френдів», у соціальних мережах), «вамп`ютер» (комп'ютер по відношенню до людини, що відчуває залежність).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.