«Велика Україна» виходить на стежку війни з корупцією

Автор/джерело -  © Олена Каганець, "Аратта-Україна"



Дата публiкацiї - 12.09.2006 17:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=878

Про початок широкомасштабної акції «Вдаримо по корупції» сьогодні заявило Об`єднання «Велика Україна» в особі її голови Ігора Гекко на прес-конференції в УНІАН. В своєму виступі Ігор Гекко визначив основні «зони корупційного ризику» і методи боротьби з ними.

Учасники прес-конференції 12 вересня (зліва направо): Олексій Криворучко, Ігор Гекко і Андрій Коломієць

На прес-конференції також були присутні журналіст прес-служби Об`єднання «Велика Україна» Андрій Коломієць, керівник регіональних проектів Об`єднання «Велика Україна» Олексій Криворучко, артисти і учасники сьогоднішнього театралізованого дійства, яке відбулося зранку під стінами Міністерства юстиції України.

Там була показана вистава, що продемонструвала специфіку взаємовідносин між такими популярними персонажами сучасних українських реалій, як Хабар, Корупція, Чиновник та Совість.

Отже, акція «Вдаримо по корупції» стартувала і продовжиться 13 та 14 вересня. Як зазначено в прес-релізі, це все робиться з метою загострення уваги громадськості на явищі корупції та окресленні конкретних методів боротьби з нею.

13 вересня об 11.00 відбудеться акція біля державних органів, які покликані боротися з корупцією, це – Генпрокуратура і Міністерства Внутрішніх Справ. Під їх стінами покажуть виставу про те, як Україну буде окутано корупцією.

14 вересня акція проходитиме на Майдані Незалежності (з 11.00), під Генпрокуратурою, Міністерством Внутрішніх Справ та Міністерством юстиції України. Керівникам цих відомств та усім бажаючим буде запропоновано зіграти в «АнтиКорупційний волейбол», який надасть змогу показати усю силу «АнтиКорупційного» удару.

«Великій Україні» було відмовлено у реєстрації її як партії, тому що вона все робила по-чесному і не збиралася платити хабарів чиновникам Міністерства юстиції, за що й поплатилася – їй було відмовлено. Мінюст зробив зауваження до статуту. Звичайно, це була формальна зачіпка. І тоді «Велика Україна» провела порівняльний аналіз статутів деяких політичних партій, в результаті чого й вияснилося, що більшість формулювань, в які були внесені правки Мінюстом, є тотожними формулюванням в аналогічних розділах вже зареєстрованих партій.

Я також знаю про те, що в Мінюсті окрім офіційно встановленої плати за реєстрацію організації, треба заплатити, аби її без проблем зареєстрували. Неофіційні суми досить немалі, але люди платять. Отже, Міністерство юстиції – найвищий правовий орган держави – є розсадником цієї важкої хвороби, а його апарат - це невиліковні ненажерливі чиновники.

Цікаво, що по правилам, за офіційно встановлену плату Мінюст не поспішає працювати. «Реєстація» по-чесному може тривати роками – прийти й поцікавитися в канцелярію про долю твоєї справи за номером таким-то неможна, бо охоронець просто так без попередньої домовленості не пустить, а попередньо домовитися з працівником цієї бюрократичної машини не можна, бо невідомо, хто відповідає за твою справу, а якщо й відомо, то неможливо додзвонитися – цілком вірогідно, що дається якійсь «лівий» номер телефону, аби створити перешкоди і проблеми.

Отже Об’єднання «Велика Україна» заявляє про свою боротьбу з корупцією, яка заважає Україні стати справді сильною і великою. В першу чергу, з корупцією в органах державної влади, де вона велика і потворна.

«Велика Україна» також виступає проти окупації влади в державі кланово-олігархічними групами і вважає, що однією з причин цього є теперішня виборча система, яка «апріорі» не дає змоги виборцям повною мірою реалізувати їхні виборчі права. Тому що такий тип виборчої системи із закритими списками веде до того, що в парламент потрапляють люди, які дбають не про законотворчу діяльність, а лише про власний бізнес.

Від себе додамо, що зараз вже всі прекрасно розуміють: політика – це найкращий бізнес, де в «прохідні» списки найрозкрученіших партій можна потрапити за гроші хоч чорту лисому.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.