У Севастополі ліві, за підтримки соотєчєствєніков, улаштували кулачні бої

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.12.2009 13:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8797

У вихідні в Севастополі сталися сутички між українськими правими і проросійськими лівими активістами. Міліція застосувала силу і зупинила бійку.

Активісти партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» в рамках передвиборчої кампанії свого лідера Олега Тягнибока мали намір провести у Севастополі «Марш проти нелегальної імміграції». Вони вимагали скасувати угоду з Європейським Союзом про реадмісію, яка набуде чинності з січня 2010 року, та ухвалити новий закон про громадянство. За словами прихильників Тягнибока, чинний закон уже 2010 року дозволить залишитися в Україні 250 тисячам нелегальних емігрантів, яких вишлють сюди з Європейського Союзу.

«Свободівці» мали пройти маршем від майдану Суворова до майдану Нахімова у центрі Севастополя. Однак проводити акцію правим перешкодили прихильники лівих і проросійських сил. Серед них, зокрема, були активісти Компартії, ПСПУ та Російського блоку. Близько сотні учасників маршу пройшли якихсь 200 метрів, як дорогу їм перегородили три сотні опонентів.

Напередодні на одному з місцевих інтернет-ресурсів керівники кількох проросійських організацій міста чітко проінструктували своїх прихильників, де і коли збиратися, як перекривати дорогу і що з собою брати. З боку лівих і проросійських активістів у «свободівців» полетіли димові шашки, яйця і каміння.

Прихильники «Свободи» відповіли тим, що знаходили на землі. Міліція намагалася розвести сторони, але кілька сутичок усе ж відбулося.

«Свободівці» планують активізуватися в Криму

Загалом серйозно ніхто не потерпів, правоохоронці затримали 6 учасників проросійської акції (правда, за годину їх відпустили). «Свободівці» ж, провівши мітинг на місці інциденту і проскандувавши лозунги проти імміграції, завантажилися в автобуси, які надали правоохоронці.

За словами голови кримської організації ВО «Свобода» Едуарда Леонова, в акції брали участь переважно мешканці Сімферополя та Євпаторії, а також активісти севастопольського осередку «Свободи». Подібний марш, але без інцидентів, 20 грудня «свободівці» провели у Сімферополі.

Досі президентська виборча кампанія у Севастополі, на відміну від 2004 року, коли було досить багато провокацій, проходила спокійно. Цього разу чергове загострення у місті чекають 6 січня, коли до Севастополя має прибути сам Олег Тягнибок.

Водночас на місцевих інтернет-ресурсах розгорнуто масштабну кампанію з закликами до бойкоту виборів – мовляв, це вибори українського Президента, і до Севастополя жодного стосунку вони не мають. Разом із тим на тих же інтернет-форумах лунають заклики протидіяти приїздові до Севастополя не тільки Олега Тягнибока, а й інших кандидатів на Президента України.

Від “Аратти”: ми сподіваємося, що в українському місті Севастполі врешті буде діяти законодавство України.

Це стосується саме діяльності агентури ФСБ та ГРУ РФ, яка зосередилася під прапорами так званих лівих партій та громадських організацій.

Врешті, те, що відбулося у Севастополі зараз - чітко підпадає під дію Кримінального Кодексу, як умисний злочин, скоєний за обтяжуючих обставин. І це, зазначимо, не має жодного стосунку до політичних переконань громадян. Бо демократія надає всім громадянам право вільно висловлювати свої смпатії чи антипатії у законний спосіб, а не улаштовувати вуличні безлади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.