Донеччани вважають незаконним підвищення тарифів на комунальні послуги

Автор/джерело -  © FINANCE.UA



Дата публiкацiї - 12.09.2006 21:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=881

З 1 жовтня за комунальні послуги мешканці Донецька платитимуть вдвічі більше. Підняли тарифи через збільшення ціни на газ.

У мерії кажуть: якщо вартість комунальних послуг не змінити, місто взимку взагалі може залишитися без тепла й гарячої води.

Городяни збираються оскаржувати в суді таке рішення.

Люди зібрали майже три тисячі підписів проти необґрунтованого збільшення тарифів. Але представників громадської ради навіть не пустили до стін мерії на слухання, не надали документів, які б економічно пояснили збільшення ціни на комунальні послуги.

Ярославна Гутченко, заступник голови Донецької обласної організації "Громадський контроль": "Ми будемо ініціювати судовий позов. Рішення міськради незаконне, оскільки не було громадських слухань, чого вимагає законодавство. Ми будемо вимагати виступу на сесії та доказів того, що тарифи підвищено обґрунтовано".

Микола Левченко, секретар Донецької міської ради: "Сьогодні ціна на газ складає приблизно 600 грн. за 1000 кубометрів. У відповідності із підвищенням цін на газ, "Газ України" вимагає від нас перегляду тарифів. Цей лист, як й інші, отриманні від енергопостачальних кампаній, стали причиною розгляду цього питання на сесії міськради".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.