Жеківська мафія - вірно служить олігархам: не дає можливості громадянину перейти на автономку

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 29.12.2009 14:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8810

Подолати опір чиновників ЖКГ у вирішенні проблеми автономного опалювання в багатоквартирних будинках можуть допомогти нові громадські організації і політичні сили.

Таку думку «Конфлікту» висловив голова Асоціації теплотехнічних компаній України (АТКУ) Віталій Яковенко.

До такого висновку прийшли фахівці АТКУ, оцінюючи результати першого місяця роботи телефонної «гарячої лінії» з проблем автономного опалювання в Україні. За цей час було запротокольовано більше 10 тис. звернень громадян. Більшість з них стосувалися опору чиновників при видачі дозволів на відключення від централізованого опалювання і установки автономного, а також здирства хабарів від 1 до 5 тис. грн.

«Враховуючи невелику інформаційну кампанію навколо телефонної лінії АТКУ, а також географію дзвінків - всі регіони України - можна стверджувати про існування глобальної суспільної проблеми, що безпосередньо стосується практично всіх жителів України. Професійне об’єднання, яким є АТКУ, не в змозі одноосібно вирішити проблеми громадян. Це прерогатива неурядових громадських організацій (НГО), і ми рекомендуємо всім зацікавленим особам створювати такі організації в містах і добиватися від місцевих властей вирішення цієї проблеми», - заявив Віталій Яковенко.

Глава АТКУ також підкреслив, що вільне розповсюдження автономного опалювання може стати одним з пріоритетів дій політичних партій.

«Якщо у якоїсь з численних політичних сил з’явиться таке бажання - відстоювати інтереси громадян України у вирішенні їх комунальних проблем - ми будемо ради цьому, і будемо готові до будь-якого виду співпраці для досягнення поставленої мети», - відзначив глава АТКУ.

Від “Аратти”: можем зазначити, що владу, у особі міністра ЖКГ, соратника Віктора Юшенка, Олексія Кучеренка, таке безправ'я громадян і корупція цілком задовольняють. Інакше б - давно було б скасовано Постанову уряду Януковича, яка забороняє громадянинові право вибору постачальника послуг.

Втім, сподіватимемося, що врешті переможе розум і після виборів влада, врешті, вирішить саме цю проблему.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.