Львів’яни від сьогодні забуватимуть про проблему століття

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 30.12.2009 12:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8815

У Львові запущено систему цілодобового водопостачання, яка не працювала з 1901 року.

29 грудня міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження із забезпечення львів’ян цілодобовим водопостачанням, а прем’єр-міністр Юлія Тимошенко дала вказівку головному енергетикові «Львівводоканалу» розпочати подачу води.

«Напередодні Нового року ми мали нагоду запустити цілодобове забезпечення Львова холодною і гарячою водою. Це не просто історична подія, це знакова подія для більшості родин міста Львова, адже розбудова львівських водогонів розпочалась ще 9 березня 1901 року. «, - зазначила Тимошенко.

Як підкреслила Тимошенко на брифінгу, проблеми з водою у Львові були з 1901 року. Вона повідомила, що на поліпшення водопостачання міста витрачено 191 млн грн. а на водопостачання 14 населених пунктів, з яких Львів бере воду ще 24 млн. грн.

Водночас, як повідомляється, незважаючи на те, що водопостачання запустили, впроваджуватимуть його у районах Львова поетапно.

Відтак Сихівський район цілодобово отримає холодну воду з 30 грудня, а з 5 січня гарячу воду. Шевченківський район з 30 на 31 січня отримає і холодну, і гарячу воду. Франківський район отримає з 30 грудня холодну воду, а з 5 січня гарячу. Залізничний район отримає з 31 грудня холодну та гарячу воду. У Галицькому та Личаківському районах цілодобове водопостачання буде з 31 грудня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.