Сьогодні можна побачити блакитного Місяця

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 31.12.2009 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8819

У новорічну ніч жителі Північної і Південної Америки, Європи і Африки зможуть побачити рідкісне астрономічне явище - “блакитний місяць”.

"Блакитний місяць" - другий повний місяць протягом календарного місяця - буває в середньому один раз на 2,5 роки, проте на новорічну ніч він припадає лише один раз на 19 років. Останній раз дане явище спостерігалося 31 грудня 1990 року, а наступного разу жителі Землі зможуть побачити його лише у грудні 2028 року.

Перший повний місяць у грудні поточного року був другого числа. За наявності гарної погоди безпосередньо в новорічну ніч "блакитний місяць" зможуть побачити жителі Північної і Південної Америки, Європи і Африки. В Австралії і Азії повний місяць припаде вже на січень 2010 року.

Американці, яких надихнула майбутня рідкісна подія, мають намір зустрічати Новий рік під знаком "блакитного місяця". У ряді клубів Нью-Йорка й інших міст пройдуть тематичні вечірки, основним хітом яких буде відома пісня "короля рок-н-ролу" Елвіса Преслі "Блакитний місяць".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.