Епідеміологічна ситуація з грипом не позначилася на показниках смертності

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.01.2010 16:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8822

Епідеміологічна ситуація протягом жовтня-грудня 2009 року не позначилася на показниках смертності в Україні. Про штучність ажіотажу навколо свинячого грипу свідчить і поведінка очільників Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Про це напередодні Нового року заявив міністр юстиції Микола Оніщук, посилаючись на оперативні дані органів реєстрації актів цивільного стану.

Так, за оперативними даними, у четвертому кварталі 2009 року в Україні було зареєстровано 149 тисяч 844 смертей.

При цьому протягом першого кварталу в Україні померли 160 тисяч 587 осіб, протягом другого кварталу - 155 тисяч 658 осіб. І тільки протягом літнього третього кварталу кількість зареєстрованих смертей була приблизно на 6 тис. осіб менша, ніж у четвертому кварталі - у липні-вересні в Україні померли 143 тисячі 716 осіб.

У цілому, за словами Оніщука, кількість зареєстрованих смертей у четвертому кварталі 2009 року перевищувала кількість народжень на 36%.

Для порівняння - у першому кварталі смертність перевищувала народжуваність на 52%, у 2-му кварталі - на 43%. У третьому кварталі, коли в Україні було зафіксовано пік народжуваності, кількість смертей перевищила кількість зареєстрованих народжень на 20%.

Згідно з останньою інформацією Міністерства охорони здоров'я, з початку епідемії грипу (29 жовтня), кількість жертв грипу та ГРВІ в Україні, станом на 2 січня 2010 року, склала 759 осіб.

Маргарет Чан зізналася, що до цього часу не зробила щеплення від грипу А/H1N1

Гендиректор ВООЗ зізналася, що ще не зробила щеплення від грипу А/H1N1

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Маргарет Чан зізналася, що поки що не зробила щеплення від вірусу грипу А/H1N1, який забрав життя понад 11,5 тисячі людей по всьому світу.

Як повідомляє AFP, Чан пообіцяла обов'язково отримати свою дозу вакцини. "Я попросила свою медичну службу дізнатися, де я можу зробити щеплення", - сказала вона журналістам, додавши, що тільки-но повернулася з поїздки. За словами гендиректора ВООЗ, багато хто з її підлеглих вже зробили щеплення.

Зазначимо, що за останні місяці від грипу А/H1N1 вже були щеплені президент США Барак Обама, його дружина Мішель і дочки Саша і Малія, президент Франції Ніколя Саркозі, міністр охорони здоров'я Сербії Томіца Мілосавлевіч, прем'єр-міністр Угорщини Гордон Байнаї, а також члени урядів багатьох європейських країн.

Число випадків захворювання на грип А/H1N1 зі смертельним результатом у світі, за даними ВООЗ на 18 грудня, склало 11 тисяч 516 осіб. Випадки зараження свинячим грипом підтверджені більш ніж у 208 країнах і територіях.

За даними ВООЗ, активність вірусу вже досягла піку і йде на спад в більшій частині Північної півкулі. Однак у деяких районах Центральної і Східної Європи, а також Західній, Південній і Середній Азії, які зіткнулися з вірусом пізніше за інші регіони, захворюваність на свинячий грип зростає.

Як повідомлялося, в листопаді керівник Міжнародної місії Всесвітньої організації охорони здоров'я Юкка Пуккіла заявив, що захворювання на грип вірусу А/H1N1 в більшості випадків протікає без серйозних ускладнень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.