Тимошенко судитиметься з ЦВК

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.01.2010 16:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8841

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко оскаржуватиме в суді рішення ЦВК, яке дозволяє голосувати вдома без документального обґрунтування такої необхідності.

Про це вона заявила у вівторок на брифінгу в аеропорту "Бориспіль" перед робочою поїздкою до Вінницької області.

Тимошенко переконана, що таке рішення ЦВК фактично надає можливості для фальсифікацій результатів виборів президента.

"Ми сьогодні звертаємося до суду для того, щоб ще раз довести, що саме та частина ЦВК, яка представляє Януковича, - саме вона готує фальсифікацію", - сказала вона.

"І ми звертатимемося до суду, щоб скасувати це рішення", - заявила Тимошенко.

Окрім того, вона сказала, що має намір звернутися до ОБСЄ та інших міжнародних організацій та проінформувати їх про це рішення Центрвиборчкому, і про те, що воно дає можливості фальсифікувати результати виборів.

"Я сьогодні готую спеціальне звернення до міжнародних інституцій, у функції яких входить відстежування чесного і демократичного проведення виборів без фальсифікацій", - повідомила чинний прем'єр.

"Ми звернемося до ОБСЄ - я підпишу це звернення. Я підпишу таке звернення до всіх дипломатичних представництв, які сьогодні працюють в Україні, і, крім того, через наші посольства в інших країнах також передам інформацію про те, що пан Янукович зі своєю корумпованою більшістю у ЦВК готує фальсифікацію виборів", - сказала вона.

"І я зроблю все, що тільки можливо, для того, щоб ці речі не допустити", - запевнила Тимошенко.

Вона також заявила, що якщо протягом трьох днів (до 8 січня) ЦВК не скасує це рішення, то БЮТ наполягатиме на скликанні позачергового засідання парламенту.

"Ми скликатимемо позачергове засідання Верховної Ради. Жартів тут не буде", - попередила Тимошенко

"Якщо не допоможуть збори Верховної Ради, і депутатський корпус, не дай Бог, стане на бік фальсифікації виборів, ми думатимемо, які важелі застосувати, і звертатимемося до громадськості України", - додала вона.

4 січня, ЦВК ухвалила рішення, згідно з яким для голосування за межами виборчої дільниці виборець не має надавати документ, який підтверджує, що він не може пересуватися самостійно. За це проголосували 8 членів ЦВК, 4 - "проти" і 2 утрималися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.