Голова ЦВК визнав учорашнє рішення помилковим

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.01.2010 20:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8843

Голова Центральної виборчої комісії України Володимир Шаповал заявив, що ряд положень в рішенні комісії від 4 січня щодо голосування виборців вдома є помилковим.

"Вважаю, що певні позиції цього рішення є помилковими. Зокрема, переконаний, що стан здоров'я (виборця) повинен бути підтвердженим. Власне кажучи, людина, коли вона хвора, то потрібне не тільки його власне самопочуття, а й документальне підтвердження", -- сказав сьогодні Шаповал. При цьому він зазначив, що сам утримався при голосуванні за це рішення.

"А політичні коментарі. Я їх залишаю для політиків чи для інших колег", - додав голова Центрвиборчкому.

Як повідомлялося, вчора, 4 січня, Центрвиборчком ухвалив рішення, згідно з яким для голосування за межами виборчої дільниці виборець не повинен надавати документ, який підтверджує, що він не може пересуватися самостійно. За це рішення проголосували 8 членів ЦВК, 4 - проти і 2 утрималися.

Сьогодні, 5 січня, кандидат на пост президента Юлія Тимошенко заявила про намір звернутися до суду з вимогою скасувати це рішення Центральної виборчої комісії. Також Тимошенко подякувала решті членів ЦВК, включаючи голову Володимира Шаповала, за те, що вони не підтримали таке рішення і продемонстрували свою чесну позицію.

Водночас Тимошенко заявила, що рішення ЦВК свідчить про те, що лідер Партії регіонів Віктор Янукович намагається сфальсифікувати майбутні вибори. Вона порадила Януковичу не повертати на виборах "свої кримінальні штучки".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.