На Тайвані виявили невідомих науці полуничних крабів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.01.2010 14:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8845

Професор Хо Пінг-хо з Національного університету океанології Тайваню заявив про відкриття нового виду краба, схожого розфарбуванням на полуницю.

Новий вид, поки неофіційно названий полуничним крабом, схожий на описаний ще в 1834 році Neoliomera Pubescens, що має схоже забарвлення. У чому саме полягає відмінність цих двох ракоподібних, з повідомлень вчених поки не зрозуміло. Однак місцевий фахівець з ракоподібних підтвердив, що знайдений вид раніше був невідомий науці.

За словами професора Хо Пінг-хо, двох самок краба незвичайного забарвлення розміром близько двох з половиною сантиметрів він знайшов у червні на березі національного парку Кеньдін, де разом з командою проводив дослідження екологічних наслідків розливу нафти. Незабаром після цього обидва краби загинули.

Нагадаємо, що в рамках завершеної наприкінці минулого року десятирічної програми Опис морського життя, що здійснюється з ініціативи ООН і ряду пов'язаних з нею організацій, вчені виявили в морях і океанах світу близько 18 тисяч нових видів живих істот.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.