Україна випередила наддержаву за рівнем якості життя

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 8.01.2010 15:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8848

У рейтингу якості життя серед країн пострадянського простору Україна поступилася лише прибалтам та молдаванам.

В індексі якості життя, опублікованому організацією International Living, Україна посіла 68 місце, випередивши інші країни на пострадянському просторі, за винятком прибалтійських республік та Молдови.

Україна набрала 62 бали з можливих 100 (перше місце дісталося Франції з 82 балами), потім йдуть Грузія і Вірменія (56 балів), і тільки потім - Білорусь і Росія (кожна набрала по 54 бали).

Індекс якості життя - це комплексний показник, який характеризує рівень суспільного розвитку, якого досягла країна, зокрема в області культури, дозвілля, інфраструктури, безпеки і клімату.

Так, у сфері культури Україна отримала від упорядників рейтингу 61 бал, у сфері економіки – лише 42 бали, досить низький показник і в області свободи слова – лише 75 балів зі 100 можливих (для порівняння, перша п’ятірка - Франція, Австралія, Швейцарія, Німеччина та Нова Зеландія – отримали 100 балів, а США – 92. При цьому низка країн, зокрема Узбекистан і Північна Корея "заробили" взагалі 0 пунктів).

Водночас у сфері розвитку інфраструктури Україна отримала 60 балів, у сфері безпеки – 71, кліматичні умови були оцінені у 78 балів.

Перший Топ-10 виглядає так: Франція, Австралія, Швейцарія, Німеччина, Нова Зеландія, Люксембург, США, Бельгія, Канада і Італія. Наприкінці списку традиційно опинилися Афганістан, Ємен і африканські держави. Найгірше справи йдуть у Сомалі, яка спромоглася отримати лише 30 балів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.