Ющенко розповів, чому він бандитів не саджав в тюрми

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.01.2010 23:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8850

Президент України Віктор Ющенко розповів, чому не вдалося втілити в життя майданівське гасло “Бандитам - тюрми”.

Про це він сказав в інтерв'ю “Радіо Свобода”.

"Причинно-наслідковий процес полягає в тому, що після 2004 року, коли була проведена політреформа, повноваження, починаючи з призначення Генпрокурора, головного міліціонера, закінчуючи призначенням суддів, змістилися з компетенції Президента до компетенції парламентської більшості, яку очолює прем'єр-міністр", - пояснив Президент.

"Сьогодні ми опинилися в ситуації, коли одна людина - прем'єр-міністр України - утверджує суддів, утверджує Генпрокурора через інститут більшості. А це були повноваження попереднього Президента", - сказав він.

"Таким чином, через невдалу, безвідповідальну, непродуману конституційну реформу ми привели країну (я маю на увазі ті сили, які ініціювали цю реформу, - Кучма, Мороз, Медведчук і ті, хто підтримував цей дух), підвели країну до формування партійної диктатури, формування диктатора з сильною рукою. Ми віддалилися від демократичного процесу - як у сенсі національного становлення, так і політичного становлення ", - переконаний Президент.

"Тому коли ми говоримо, що сьогодні найголовніша корупція - це земельні відносини (якщо говорити про матеріальну частину), то як ви думаєте, голова земельного комітету, який має кличку в системі організованої злочинності, якого поставив прем'єр-міністр на цю посаду, і міліціонер головний, якого призначила той же самий прем'єр-міністр, - вони будуть перевіряти роботу земельних відділів, тих призначень і керівників, які зробив прем'єр-міністр? " - заявив Ющенко.

"Чи можна напрацювати модель, коли прем'єр-міністр утверджує систему виконавчої влади, що створює корупцію? Бо корупція є в органах, які володіють або фінансами, або матеріальними активами, або ліцензіями. Так от усі ці призначення робить прем'єр-міністр", - заявив Ющенко.

"І прем'єр робить призначення Генпрокурора та головного міліціонера країни, який проводить правоохоронну роботу. Так цей Генпрокурор, призначений партійною сектою на чолі з прем'єр-міністром, перевірить органи виконавчої влади, що створюють корупцію?" - додає Президент.

"Щоб ми прийшли до розуміння, що система, яка створена з 2004 року, привела до того, що ми маємо конфлікт, який призводить до того, що криміналізація влади стала природнім процесом з 2004 року. Адже маючи імунітет, недоторканність, маючи систему закритого списку , це призвело до того, що люди, які мають по одній-дві-три судимості, які не віддані українській справі, які ненавидять нашу мову, які розбещують дітей, легко через такий список приходять до влади і починають представляти країну у владі ", -- констатував Президент.

Тепер гасло “Бандитам тюрми!” взяли на озброєння інші партії. Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, закликаючи підтримати прем'єра Юлію Тимошенко на виборах, стверджував, що після приходу до влади вона втілить в життя цю знамениту фразу.

Від “Аратти”. Якщо шановний пан Президент погано орієнтується в часі і політичних подіях, до яких він має безпосереднє відношення, то ми можемо нагадати, що політреформа, проголошення якої в 2004 році фактично відбулося в обмін на його президентство, вступила в силу лише 1 січня 2006 року. І він мав рік президентства, і що найголовніше - значний кредит народної довіри і підтримки, яку він просто профукав

Також варто нагадати, що призначення генпрокурора і міністра МВС - це квота Президента, що суддів призначає також Президент. І що саме його фракція провалила в парламенті відміну депутатської недоторканності.

А нинішні його чергові маячливі заяви - не що інше, як спроба все звалити з власної хворої голови на здорову...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.