Фінішна пряма. До виборів - 5 днів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.01.2010 09:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8851

Президентська виборча кампанія входить у завершальну стадію. Для агітації в претендентів на посаду глави держави залишилося п’ять днів.

Які плани в кандидатів і чи припасли вони наостанок якісь сюрпризи для виборців та своїх опонентів?

Часто саме в останній тиждень перед днем голосування команди кандидатів оприлюднюють компромат на опонентів. Аби в тих не було достатньо часу спростувати звинувачення – так пояснюють цей прийом політологи.

На думку чинного Президента і кандидата в президенти Віктора Ющенка, війни компроматів цього разу не буде. «Я не думаю, що компромату за ці дні багато буде, – зазначив він. – Не це суттю стає. Суттю стає публічна громадська дискусія довкола системних цінностей».

Політолог Володимир Фесенко теж вважає, що останній тиждень перед виборами обійдеться без гучних скандалів. На його думку, сюрпризи можна очікувати хіба що від тих кандидатів, які не мають великих перспектив вийти в другий тур.

«Немає підстав очікувати, що хтось переможе у першому турі. Тому команди фаворитів будуть приберігати козирі на вирішальний двобій перед другим туром. От саме тоді я думаю, варто очікувати якихось несподіванок», – зазначив політолог.

З регіонів на прес-конференцію

Хоча виборча кампанія, на думку багатьох оглядачів, була дещо млявою, цього тижня кандидати та їхні команди мають максимально активізувати свою роботу. Про свої плани на останній передвиборчий тиждень Віктор Ющенко розповів в інтерв’ю Радіо Свобода:

«У мене за цей тиждень буде презентація моєї книжки до нації, – зазначив президент. – Ще раз поговоримо про цінності моєї політики. У мене буде підсумкова прес-конференція – спробуємо розставити точки у передвиборчій кампанії».

Також у цей завершальний тиждень всі кандидати мають намір бути максимально присутніми на телебаченні. У лідера Партії регіонів Віктора Януковича заплановане велика програма на телеканалі «Інтер» якраз в останній день перед забороною передвиборчої агітації – у п’ятницю увечері. Інші кандидати, зокрема, чинний Президент Віктор Ющенко, прем’єр Юлія Тимошенко та спікер Володимир Литвин 12-14 січня мають намір провести великі підсумкові прес-конференції для центральних та регіональних засобів масової інформації.

На завершальному етапі передвиборчої кампанії більшість кандидатів мають намір продовжити виборчі тури Україною. При цьому, особливу увагу вони мають приділити тим регіонам, де, за розрахунками виборчих штабів, є перспективи посилити свої позиції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.