Регіонали впевнені, що парламент не скасує карусельну розвагу з бюлетенями

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 11.01.2010 13:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8856

Нардеп-регіонал Михайло Чечетов впевнений: навіть якщо поправки до Закону про вибори проголосують - їхній політичний союзник Президент Віктор Ющенко їх не підпише до голосування.

"Провести позачергове засідання Ради недостатньо, щоб змінити виборче законодавство. Ще потрібно, щоб закон підписав Президент. Всі розмови про скликання ВР - це спроби ще й на цьому отримати дешевий політичний піар", - таку думку висловив народний депутат України від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, стосовно заяви Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко про те, що наступного тижня БЮТ ініціюватиме скликання Верховної Ради для невідкладного розгляду питання надомного голосування.

"У Юлії Тимошенко істерія, оскільки за останніми соцопитуваннями, Віктор Янукорвич перемагає зі значним відривом. Вона у паніці і не знає що робити, адже прекрасно розуміє, що чим більше людей будуть голосувати, тим більша підтримка буде у Віктора Федоровича. Але яка б не була істерія Юлії Тимошенко, вирок народу буде суворим - помаранчева влада піде з політичної арени", - додав політик.

Він відзначив, що за Конституцією, носієм влади є український народ, але він не може щоденно правити країною, тому раз на п'ять років передає владу або президенту, або політичним партіям. Чечетов вважає, що політики, як слуги народу, зобов'язані зробити все, щоб максимальна кількість громадян взяла участь у голосуванні і реалізували своє право як джерела влади.

"Я щойно був на Чернігівщині, там по селах неможливо проїхати, люди не в змозі будуть дійти до виборчих дільниць. Хтось трохи занедужає, побоїться іти по селу, щоб остаточно не захворіти, хтось взагалі через непогоду боїться захворіти і на вибори не прийде. Потрібно по максимуму використовувати різні форми дозволені законом, в тому числі і голосування на дому, для того, щоб забезпечити максимальну участь людей в голосуванні", - сказав нардеп.

За його словами, чим більше людей візьмуть участь у голосуванні, тим справедливішим, об'єктивнішим і правильнішим буде вибір.

"Ми вважаємо, що Центральна виборча комісія, ухвалюючи рішення про голосування на дому, повелася в рамках діючого законодавства і Конституційний Суд підтвердив, що це було по закону", - зауважив Чечетов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.