Самооборонці впевнені - вибори фальсифікуватимуть

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.01.2010 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8857

Голосування на дому є абсолютно чистим фальсифікатом на виборах — це очевидно.

Про це заявив нардеп Юрій Стець, повідомляє прес-служба.

Це перший приклад того, як можна спаплюжити волевиявлення», — так прокоментував рішення ЦВК дозволити виборцям голосувати вдома депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Стець.

«Це очевидно, оскільки частка людей, які дійсно не можуть прийти на виборчі дільниці, складає 3-5%, а у випадку голосування на дому це буде 40-50% виборців. Це означає, що результати будуть абсолютно викривлені, і очевидно, для чого таке рішення було потрібно Партії регіонів — щоб в густонаселених східних регіонах, які є базовими для «регіоналів», саме таким чином відбувалось голосування. Але ж в такому випадку ніхто насправді не буде їздити по домівках виборців — просто бюлетені будуть підписуватись однією ручкою і однією рукою за одного з кандидатів і вкидатись у скриньку. Ця технологія була відпрацьована ще в 2004 році», — сказав він.

«Я розумію, що наша цивілізація дійшла до того, що люди в інших країнах вже можуть голосувати на виборах по інтернету, але якщо дати можливість голосувати в Україні в такий спосіб, то у нас явка на Донеччині буде не 100%, а 250%. Нажаль, штаб цього двічі несудимого кандидата, у якого найулюбленіша пісня «Вышел в степь донецкую парень молодой», переймається не тим, як розвивати свій інтелект, а тим, як унеможливити чесні виборі в Україні», — вважає Стець.

Для розгляду питання про голосування на дому БЮТ скликає позачергове засідання парламенту. На думку Стеця, абсолютно очевидно, що Партія регіонів не буде голосувати за рішення парламенту про скасування цього способу фальсифікацій. «Очевидно, що Партія регіонів за це питання голосувати не буде і небагато знайдеться бажаючих проголосувати і серед депутатів, які підтримують нині діючого Президента. Мені здається, що і нинішній Президент може заветувати цей закон. Мене це більше лякає», — сказав нардеп.

В той же час Стець вважає, що опускати руки не можна: «Але я б на цьому не зупинявся, тому що треба звертатись до світової спільноти і весь світ має бачити, що відбувається вже на цьому етапі виборів, коли ще не було першого туру голосування, а вже відбуваються такі спроби фальсифікацій. А що ж тоді буде між першим і другим турами, чи в ніч другого туру, чи під час підрахунку голосів?».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.