Броунівський рух у парламенті

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.09.2006 13:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=886

У Верховній Раді продовжуться міграційні переміщення нардепів у бік правлячої коаліції СРАКА. Методи робти із "меншістю" - традиційні, як при Кучмі.

Фракція БЮТ

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради України, Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради погодив порядок розміщення позафракційних народних депутатів у сесійному залі.

Це питання розглядалося на засіданні Комітету за пропозицією депутатської фракції партії "Регіонів", погодженою з правлячою більшістю у парламенті, щодо розміщення у залі засідань парламенту позафракційних народних депутатів відповідно до частини першої статті 5 Регламенту Верховної Ради України.

Поки що, члени Комітету погодилися з пропозицією закріпити за позафракційними народними депутатами наступні місця: 414, 415, 416, 417, 441, 442, 443, 444.

Як повідомлялося, на наступному тижні Верховна Рада України має намір визначити подальший статус народних депутатів, виключених зі складу фракції тієї політичної сили, за списком якої вони потрапили до парламенту.

Єдина фракція, що виступає проти змін до регламенту, за якими нардепи зможуть бути позафракційними – БЮТ.

А тим часом, лави самої фракції БЮТ сьогодні покинули ще три народних обранці: Максим Луцький, Інга Вершиніна і Дмитро Крючков. Про це повідомив Голова Верховної Ради Олександр Мороз, відкриваючи ранкове пленарне засідання.

Олександр Турчинов, коментуючи вихід із фракції своїх колег, назвав їх зрадниками й висловив переконання, що БЮТ буде домагатися у судовому порядку позбавлення депутатських мандатів тих, хто не виправдав довіри виборців, щоб тим самим, надати можливість іншим кандидатам із партійного списку зайняти їхні місця.

Вчора депутат фракції БЮТ Микола Томенко сказав журналістам, що не виключає відхід із опозиційної фракції депутатів-бізнесменів, оскільки немає ніяких гарантій, що їхня опозиційність не позначиться на їхньому бізнесі.

Юлія Тимошенко, лідер БЮТ, на початку цього тижня, на прес-конференції заявила, що на народних депутатів фракції чиниться силовий тиск: на підприємствах депутатів-бізнесменів йдуть повальні перевірки, а відомі особи із правлячої більшості, ставлять цим депутатам ультимативні вимоги приєднання до більшості.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.