Для Космоса зима - стхійне лихо. Все розікрали: двірникам платити нічим, пального нема, як і прибиральної техніки

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 12.01.2010 10:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8866

Київський міський голова Леонід Черновецький доручив начальнику Головного фінансового управління КМДА терміново надати субвенцію з міського бюджету у розмірі 16,3 млн. грн.

Гроші нібито підуть на придбання додаткової кількості мастильно-паливних та посипальних матеріалів, витратних матеріалів для налагодження роботи електромереж, а також погашення заборгованості із заплати працівникам житлово-комунального сектора столиці.

Як повідомила прес-служба КМДА, про це сказав на засіданні оперативного штабу з питань надзвичайних ситуацій у місті Києві перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Під час засідання голови районів і комунальних структур міста звітували про виконання робіт з усунення наслідків негоди у столиці.

«Враховуючи невтішні прогнози Гідрометцентру на найближчі дні, ми повинні терміново завершити роботи з ліквідації наслідків негоди. В першу чергу, це стосується прибирання снігу з прибудинкових територій житлових будинків, підходів та під’їздів до дитячих садків і шкіл, зупинок громадського транспорту; налагодження роботи пошкоджених освітлювальних мереж; вивезення побутового сміття; прибирання зламаного під час негоди гілля дерев та забезпечення нормального руху громадського транспорту», – звернувся до присутніх на засіданні Голубченко.

Він рекомендував головам районів провести зустрічі з керівниками промислових підприємств і торговельних мереж міста з пропозицією залучення їхніх ресурсів для прибирання навалів снігу із власних територій, а також звернутися з аналогічним проханням до жителів міста.

«Окреме прохання до водіїв. В умовах таких складних погодних умов, кожен водій повинен зрозуміти важливість ситуації і не паркувати свій автомобіль на тротуарах та пішохідних зонах – щоб не ускладнювати пересування громадян», – додав Голубченко.

За словами директора комунальної корпорації «Київавтодор» Георгія Глінського, у столиці працює 313 одиниць снігоочисної техніки, проте на майбутнє місто вже планує закупити додаткову кількість машин.

«Хочу ще раз зауважити, що від самого початку особливих погодних умов транспортний рух у місті не зупинявся. Адже ще восени ми підготували до роботи усю наявну снігоочисну техніку, необхідну кількість реагентів і мастильно-паливних матеріалів. Сьогодні разом з працівниками ДАІ та «Київтранспарксервісу» ми робимо все можливе, аби і надалі забезпечувати стабільний рух автотранспорту», – поінформував Глінський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.