ГПУ доповість гаранту про те, що він підписав з Януковичем

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 12.01.2010 11:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8867

Генпрокуратура найближчим часом доповість Президенту про перевірку за заявою Ярослава Козачка про нібито таємну угоду Віктора Ющенка і Віктора Януковича.

Про це сказав керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко газеті "Комерсант-Україна".

Як відомо, 25 грудня минулого року Козачок, щойно звільнившись із посади керівника головної служби Секретаріату Президента зі внутрішньополітичних питань і регіонального розвитку, оприлюднив на прес-конференції копію таємної угоди про взаємодію, нібито укладеною між Ющенком і Януковичем.

У понеділок, 12 січня цього року, збіг термін, відведений Президентом Генеральній прокуратурі для перевірки інформації Козачка.

Бойченко сказав газеті, що про результати перевірки президентові буде повідомлено "сьогодні-завтра", однак повідомити якісь деталі цієї справи відмовився.

"Першим про результати розслідування дізнається Президент. Якщо він вважатиме за потрібне передати цю інформацію ЗМІ, він це зробить сам або дасть доручення Генпрокуратурі", - зазначив він.

Джерела видання в ГПУ стверджують, що підстав для порушення у відношенні Козачка кримінальної справи в слідчих Генпрокуратури не знайшлося.

"Спочатку Козачок не хотів іти на контакт, відмикав телефони, але нам все ж таки вдалося отримати в нього необхідні пояснення. По них проведена перевірка", - сказав співрозмовник газети.

Дізнатися в Козачка подробиці його зустрічі зі співробітниками прокуратури поки не вдалося.

Раніше, одразу після заяв Козачка, Ющенко заявив, що нібито копія угода з Януковичем - "фальшивка".

"Я дав доручення генеральному прокурору терміново це розслідувати, знайти Козачка, за штани привести його в Генеральну прокуратуру - і нехай покаже документи, на які він посилається", - сказав тоді Президент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.