Від імені гаранта. Клерки Ющенка звично збрехали про суд з Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.01.2010 12:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8871

Віктор Ющенко поширив неправдиву інформацію про те, що виграв суд у Юлії Тимошенко.

Про це заявив довірена особа кандидата у Президенти Юлії Тимошенко Андрій Портнов, коментуючи заяву заступника глави секретаріату президента Марини Ставнійчук про те, що Вищий адмінсуд начебто відмінив рішення про задоволення позову Юлії Тимошенко до Віктора Ющенка щодо поширення ним неправдивої інформації.

Портнов повідомив, що вчора Вищий адміністративний суд частково змінив рішення Апеляційного адміністративного суду, але Ющенко нестиме відповідальність вже у рамках цивільного, а потім і кримінального провадження.

«У своєму рішенні суд вказав, що Ющенко за свої звинувачення має відповідати не як кандидат у президенти, а як Президент України, і ця справа має бути розглянута в рамках цивільного провадження», - сказав Портнов, наголосивши, що Ющенко обов’язково відповідатиме за свої наклепницькі звинувачення.

Андрій Портнов заявив, що головуюча по цій справі суддя Вищого адмінсуду Чумаченко застосувала прийом, завдяки якому відмовилася розглядати це питання по суті і, фактично, передала його у цивільні суди.

Портнов пов’язує такі дії судді з тим, що 15 грудня 2009 року суддя Чумаченко з рук президента Ющенка отримала звання заслуженого юриста України.

У зв’язку з цим Портнов зазначив, що найближчим часом фракція БЮТ ініціює в парламенті зміни до закону про державні нагороди, якими судді будуть повністю позбавлені можливості нагородження будь-якими державними нагородами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.