МВС фіксує масові порушення виборчого законодавства

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 13.01.2010 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8880

До МВС надходить велика кількість звернень щодо порушення виборчого процесу.

Про це журналістам заявив голова МВС України Юрій Луценко.

"Якщо до початку цього року ми відзначали деякі порушення, які в основному зводилися до кримінальних справ з хуліганства, як наприклад напад на намети, псування виборчої агітації... то буквально за останні дні минулого року і початок цього ми отримали лавину повідомлень про види фальсифікацій, якими займається кандидат у Президенти Віктор Янукович. В першу чергу, мова йде про підкуп виборців... Це явище є масовим, непоодинокі випадки пропозиції від 50 до 500 грн з відбиранням паспортних даних на пропозицію голосувати за Януковича були зафіксовані в Тернопільській, Львівській, Волинській та Житомирській областях і у м. Києві", - сказав Луценко.

Стосовно підкупу виборців у м. Київ, міністр зауважив, що наразі правоохоронці вивчають випадок підкупу виборців на користь кандидата у Президенти Януковича, який мав місце у столичному будинку культури "Дарниця".

Як повідомив Луценко, кияни отримували запрошення на святкові заходи у будинки культури від Партії регіонів, де могли обміняти запрошення на продуктовий набір, до якого входили гречка, цукор та рибні консерви. Луценко наголосив, що учасникам та організаторам згідно з чинним законодавством загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 5 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.