БЮТ залишив Лавриновича з однопартіцями у порожній залі

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 14.01.2010 10:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8889

Фракція БЮТ покинула залу засідань Верховної Ради у четвер на знак протесту проти відмови головуючого поставити на розгляд питання змін до закону про вибори.

Перед цим БЮТівець Андрій Кожем'якін з трибуни парламенту заявив, що у разі, якщо першим питанням засідання у четвер не буде поставлене відповідне питання, БЮТ не буде брати участь "у цьому фарсі, ініційованому Партією регіонів".

Він також заявив, що у східних регіонах України щодня зростає кількість виборців, які написали заяви про своє бажання голосувати на дому, що, на думку БЮТ, свідчить про підготовку Партією регіонів масштабних фальсифікацій.

За даними Кожем'якіна, кількість таких виборців у східних регіонах станом на четвер уже складає 12%.

Водночас головуючий на засіданні перший віце-спікер Олександр Лавринович спростував цю інформацію.

Пославшись на дані ЦВК, він зазначив, що кількість заяв щодо голосування на дому, які надійшли до виборчкомів, не перевищує 1,5%.

Як відомо, БЮТ ініціював позачергову сесію парламенту з вимогою скасувати процедуру голосування на дому без відповідного документу, що підтверджує неможливість виборця прийти на дільницю.

Водночас Партія регіонів випередила БЮТ і зареєструвала свою постанову про позачергову сесію, у порядку денному якої дане питання стоїть останнім.

Пізніше БЮТ заявив, що домагатиметься зміни процедури голосування на дому вже після першого туру виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.