Уряд ухвалив проект Держбюджету

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.09.2006 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=889

Сьогодні на засіданні уряду було розглянуто і прийнято проект закону про Державний бюджет на 2007 рік. Окрім іншого, він передбачає стримування зростання пенсій та заробітної платні.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив Міністр фінансів України Микола Азаров.

За його словами, згідно з пріоритетами бюджету необхідно відновити макроекономічну стабільність і пропорції між розвитком економіки і соціальною сферою.

Азаров підкреслив, що необхідно «перейти від політики проїдання національного ресурсу до політики розвитку і прискореного зростання економіки».

Міністр відзначив, що уряд зберігає досить високі темпи зростання доходів бюджету. "Проект бюджету на 2007 рік… складатиме за доходами близько 180 млрд. (грн. - ред.), за витратами - близько 196 млрд.", - пояснив він.

Азаров повідомив, що дефіцит повністю покривається внутрішніми і зовнішніми запозиченнями України.

За його словами, доходи від приватизації (це більше 10 млрд. грн.) направлені на "вирішення задач, передусім, інфраструктурного розвитку нашої країни".

Віце-прем'єр заявив, що в бюджеті уряд надав велику увагу фінансуванню науки, розвитку наукоємних галузей народного господарства.

Крім того, він сказав, що передбачається випереджаюче зростання зарплати в бюджетній сфері в порівнянні з показниками інфляції і з урахуванням зростання ВВП.

Азаров запевнив, що в бюджеті багато новацій.

На його думку, це перехідний бюджет, який повинен створити умови для зростання і розвитку економіки України.

При цьому Азаров розкритикував діяльність своїх попередників, які за його словами, "створили низку диспропорцій", які призвели до того, що було порушено принцип соціальної справедливості.

Азаров зокрема зазначив, що мова йде про невідповідність розмірів заробітних плат та пенсій. Він також повідомив, що Кабмін має намір пропонувати Верховній Раді ввести обмеження на розмір максимальної пенсії у розмірі 5 тисяч гривень.





 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.