Незвичайне селище з`явилося у Південній Кореї

Автор/джерело -  © Перший національний канал



Дата публiкацiї - 12.04.2006 17:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=89

Всі його мешканці розмовляють лише англійською. Воно й не дивно – населення складається переважно зі студентів, які вивчають мову міжнародного спілкування.

На вулицях цього корейського містечка рідної мови – і не почуєш. Усі говорять тільки англійською. Якщо не знаєш, де ти, цілком можна уявити себе в Британії чи Америці. Водночас, у містечку можуть жити півтисячі учнів. Лишитися в ньому можна на день, а можна – й на місяць - усе залежить від обраного курсу навчання. Місцева влада вірить: незвична форма вивчення іноземної мови суттєво вплине на результат.

Сон Хак-К‘ю, голова провінції К‘янчжі:
"Мета цього містечка – допомогти підліткам вивчити англійську через знайомство із західної культурою та способом життя".

Містечко – майже окрема маленька держава. Новачки одразу по приїзді мають пройти співбесіду з «митником» - розповісти про себе та одержати печатку на документи. Потім – подорож трамваєм до банківського центру. Там кожному маленькому громадянину видають 80 доларів на тиждень – на кишенькові витрати. Всі розмови зі співробітниками банку та продавцями в крамницях – звісно, лише англійською.

Томас Мансфелд, викладач:
"Ми хочемо, щоб вони упевненіше використовували знання англійської, які вже мають. Тому часто ми тут просто граємо – замість того, щоб вивчати щось нове".

І справді, розваг у містечку вистачає. Просто на вулиці вас можуть навчити англійських пісень та народних ігор. Займаються розвагами професіонали – артисти та конферансьє. Їх тут – понад 70, і живуть вони в студентському містечку постійно. Ігровий підхід здатен розворушити навіть найбільш сором‘язливих.

Лєон Дон-Хі, учениця:
"Спочатку я почувалася трохи ніяково, а тепер просто розважаюься. Мені це подобається".

Вивчення англійської в Південній Кореї – заняття дуже популярне. Деякі батьки щороку витрачають десятки тисяч доларів на подорожі дітей за кордон. Тож організатори незвичного навчального центру сподіваються – порожнім їхнє містечко не буде.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.