У разі перемоги на виборах Тимошенко не розганятиме парламент

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 15.01.2010 00:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8903

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко не має наміру ініціювати позачергові парламентські вибори після президентських виборів.

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції в Сумах.

"Після президентських виборів треба ходити не на позачергові парламентські вибори, щоб знов розхитувати країну, а до президента країни, повірте, я так і зроблю, треба переговорити з кожним народним депутатом, незалежно від того, в якій фракції він знаходиться. Я знайду можливість переговорити з кожним і зможу об'єднати окремих народних депутатів в єдину команду, яка може працювати на країну", - заявила вона.

Тимошенко впевнена, що вибори в органи місцевого самоврядування повинні проходити по відкритих списках.

"Партії повинні мати можливість вибрати кращих з кращих, тих, хто насправді зможе служити людям, щоб виборці по округу бачили свого депутата, якого вибирають. Це дозволить підвищити якість депутатського корпусу", - відзначила прем'єр-міністр.

Від “Аратти”: чесно кажучи, нас, як громадян, дещо дивують гучні заяви більшості кандидатів у Президенти про те, що у разі обрання вони розженуть парламент.

Можемо нагадати усім, хто забувається, що ми всі живемо у республіці, де не існує посади монарха. А відтак, згідно з Конституцією, Президент має діяти у межах Конституції, подобається вона йому чи ні. А відтак - для дострокового припинення повноважень Верховної Ради, щонайменше, повинні бути правові підстави. Поки що їх немає. І напевно не буде у найближчому майбутньому.

Саме тому, ми вважаємо, що усі без виключення кандидати у Президенти мають поважати і наш вибір (бо саме ми сформували парламент на виборах) і Конституцію. Якщо людина, яка претендує на Главу держави цього не розуміє, то чи варто взагалі звертати увагу на невігласів із комплексами наполеончиків?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.