За що ми платимо? Черговий “подарунок” киянам від космічного комунсервісу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.01.2010 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8906

Компанія Київводоканал попередила жителів столиці про можливі перебої з водопостачанням у зв’язку зі складними погодними умовами.

Як говориться в заяві компанії, у зв'язку зі складними погодними умовами існує велика ймовірність збільшення випадків аварійних ситуацій на столичних водогонах. Через це можливі тимчасові незручності і перебої з водопостачанням.

У повідомленні також йдеться про те, що саме в грудні-січні спостерігається різке збільшення випадків пошкоджень магістральних трубопроводів.

"У зв'язку з тим, що аварійні роботи проводяться в умовах промерзання ґрунту, нашим фахівцям необхідно значно більше часу для відновлення водопостачання в районах аварій", - підкреслили в компанії.

Нагадаємо, що в грудні цього року в Оболонському районі Києва по вулиці Полярній у результаті пошкодження магістральної труби діаметром 300 мм сталося підтоплення житлових будинків та припаркованих поряд автомобілів по вулиці Полярній, 6-а, 6-б та вулиці Бережанській 16-а.

Як повідомлялося раніше, у вересні цього року голова правління Київенерго Едуард Соколовський заявив, що половина тепломереж, що належать акціонерній компанії Київенерго, відслужили свій термін експлуатації.

"50% трубопроводів міста Києва підлягають заміні і, тим більше, в центральній частині міста. Експлуатувати дане господарство, яке належить територіальній громаді Києва, технічно не можна", - заявив Соколовський.

Від “Аратти”: до речі, так звана сфера комунальних послуг у столиці вже давно не належить місцевій киянам, як і громадам більшості міст України.

Громадяни, за так звані послуги, кожного місяця сплачують чималенькі гроші. Які явно не відповідають реальній якості, тобто стандартам, які визначені державою. До речі, дуже м'яким стандартам, що дозволяють умовну якість послуги.

Отже, є цілком реальні й конкретні власники, які прихватизували комунальне майно з метою отримання прибутків. І вони їх отримують. Не вкладаючи у конаючі системи водопостачання та надання інших послуг практично нічого. А нам, споживачам, втюхють про якісь стихійні лиха. Тільки не зрозуміло, чому нас, споживачів, це має цікавити?

Дивна ситуація виходить: ми маємо платити за будь-яких обставин. А монопольний постачальник послуг може абсолютно довільно "списати" ненадання послуг, тобто фактичну крадіжку грошей, на якісь типу природні катаклізми. Чи під такою маркою просто навішати локшину: все одно ми не зможемо відмовитися від "послуг", тим більше, що фактично права крадіїв захищає держава. Їхні права, а не наші.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.