Індульгенція заздалегідь. Ющенко вже націлився на крісло Тимошенко

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 15.01.2010 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8908

Президент України Віктор Ющенко зізнався, що йому не подобається політика.

Про це він сказав під час презентації своєї книги вибраних промов «До нації».

«Я хотів би почати свій виступ з того, що я не політик, я фінансист», - сказав Ющенко. Він зауважив, що під час перебування на посаді голови Нацонального банку України намагався бути якнайдалі від політики, але водночас він не міг не підтримувати національний рух в Україні.

Говорячи про своє прем’єрство, Ющенко зауважив, що він, можливо, був першим і єдиним прем’єр-міністром, у якого не було своєї партії, газети, біржі, шахти тощо. «Але я був таким – біла ворона в українській політиці», - сказав він. Пригадуючи ті часи і важкий стан української економіки, Ющенко зауважив, що йшов на цю посаду як на Голгофу. «Це Голгофа, і це, до речі, те, що буде з наступним прем’єром, який прийде після Тимошенко та отримає розбиту країну», - сказав Ющенко.

На його переконання, нового прем’єра мають підтримувати всі 47 млн. українців. «Це той повинен бути прем’єр, який має почистити Авгієві стайні», - сказав Ющенко.

Ющенко зауважив, що після прем’єрства його «привели в політику». Він ще раз наголосив, що не є політиком, а хоче бути державником.

«Я не люблю політики, але потрібно розуміти, що без політики не можна збудувати націю», - сказав він, зауваживши, що після приходу в політику можна отримати «біль і хамство», і не лише по відношенню до політика, але й до його родини.

«І ми, політики, повинні брати на себе виклики від дуже часто нечесних людей, які часто сприймають політику як «кормушку», - сказав Ющенко, додавши, що сьогодні політика дуже часто приваблює корупціонерів і криміналітет.

«І ти повинен йти у це багно тільки з однією мрією – не від того, що мені там легше і ти там купаєшся, а від того, що перед тобою твоя місія», - сказав Ющенко, вкотре підкресливши, що його пріоритетами є демократія і свобода, єднання української нації, єдина помісна церква та євроатлантична інтеграція.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.