КВУ вважає, що пік “чесних виборів” ще попереду

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 15.01.2010 16:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8912

Комітет виборців України найбільш серйозною проблемою, яка може бути на виборах 17 січня, вважають масове внесення людей до списків виборців.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова правління КВУ Олександр Черненко.

«Зараз дуже багато говорять про підкуп, про голосування на дому. Ці проблеми є, але за нашими оцінками, найбільша проблема буде під час виборів внесення комісіями виборців в день голосування», – заявив Черненко.

За його словами, проблема в тому, що закон не дає чіткої відповіді і кожен трактує по своєму. «Позиція нашої організації така, що виходячи з закону сама комісія в день голосування включити в список виборців не може. Вона може лише змінити неточності, описки, опечатки і т.д.», – уточнив голова КВУ.

Водночас Олександр Черненко не виключає, що вибори можуть бути частково фальсифіковані і через голосування на дому.

«Дійсно голосування на дому, воно майже ніколи не контрольоване, туди дуже важко потрапити спостерігачу. Під час голосування на дому дуже легко можна агітувати, купувати виборця, або просто до виборця не доїхати, а заїхати з переносною скринькою за кут, кинути туди бюлетені і виборець знати не буде чи він уже проголосував. Тому нормальною нормою є 1% або максимум 2,5% які голосують дома на кожній дільниці. Якщо вже є більше, то тут вже треба бити в дзвони», – підсумував він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.