Хроніки вільного вибору. Столичні регіонали реалізують партійні настанови

Автор/джерело -  © INTV



Дата публiкацiї - 17.01.2010 18:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8933

У трьох районах столиці зафіксували порушення виборчого законодавства.

На виборчій дільниці №103 в Оболонському районі м.Києва член виборчої комісії від Партії регіонів видавала бюлетені для голосування людям, яких не було у списку виборців цієї дільниці.

Таку інформацію отримав Київський штаб кандидата у Президенти України Юлії Тимошенко, інформує INTV прес-служба фракції БЮТ у Київраді.

Так, на виборчій дільниці №103 виявлено факт отримання бюлетеня сторонньою особою, яка не входить до списку виборців на цій дільниці. Це з’ясувалось, коли один з виборців, прийшовши голосувати, побачив чужий підпис навпроти свого прізвища у списку виборців.

Також під час голосування на виборчій дільниці №76 виборчого округу №221 (Святошинський район м.Києва) було помічено громадянина України, який вкинув у виборчу скриньку одразу декілька бюлетенів. Представниками виборчої комісії було складено відповідний акт та повідомлено правоохоронні органи, проте порушнику вдалося зникнути. Рішенням комісії, виборча скринька, у яку було вкинуто бюлетені, в подальшому не використовується для голосування.

Протягом дня до Київського штабу Тимошенко надходять повідомлення від киян - мешканців окремих будинків, яким представники Партії регіонів пропонують підвезення до виборчої дільниці спеціальним транспортом. Зокрема, біля виборчої дільниці №30 на вул. Єреванській, 3А (Соломянський район м.Києва) активістам БЮТ вдалося сфотографувати один з таких автомобілів, який неодноразово підвозив громадян до вказаної виборчої дільниці. Згідно із законом, такі дії є спробою підкупу виборців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.