Постанову суду про вилучення маяків у Міноборони РФ у найкоротший термін буде направлено судовим виконавцям

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 13.09.2006 17:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=894

Постанову Апеляційного господарського суду Севастополя про вилучення 22 гідрографічних об'єктів у Міністерства оборони Російської Федерації в найкоротший термін буде направлено судовим виконавцям.

Як повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в Апеляційному господарському суді, після одержання такого документа управління юстиції міста має направити судових виконавців на зазначені об'єкти для виконання рішення суду.

У червні 2004 року рішенням того ж суду визнано, що Міністерство оборони Росії незаконно володіє 77 маяками і гідрографічними об'єктами, що знаходяться в севастопольській зоні. Однак досі цими об'єктами продовжує володіти російський Чорноморський флот. За даними управління юстиції міста, спроби судових виконавців потрапити на територію цих маяків і здійснити їхню передачу українській стороні, були безрезультатними: судових виконавців не впустили на територію об'єктів. Командування флоту також ухвалило рішення про посилення охорони маяків та інших об'єктів.

Відповідно до угоди про перебування ЧФ РФ на території України, підписаній урядами двох країн наприкінці травня 1997 року, сторони в місячний термін мали розробити документи про використання засобів навігаційно-гідрографічного забезпечення, однак досі їх немає. У серпні 1998 року вийшла постанова Кабінету міністрів України номер 1282, відповідно до якої гідрографічне майно, що є державною власністю і розміщене на узбережжі Криму від мису Тарханкут до мису Аюдаг, передано в сферу управління Міністерства транспорту України.

Після відмови командування російського флоту передати ці об'єкти, у 2001 році Генеральна прокуратура України подала позови в господарські суди Сімферополя, Севастополя і Херсона про незаконне утримання майже 100 гідрографічних об'єктів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.