Дмітрій Медвєдєв поспіхом відрядив посла у Київ. Чому?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.01.2010 23:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8961

Приїзд російського посла до України Михайла Зурабова пов’язаний з поразкою Віктора Ющенка на виборах президента і бажанням РФ встановити контакти з двома кандидатами на посаду глави держави.

Про це заявив перший заступник комітету із закордонних справ, народний депутат Верховної Ради України Тарас Чорновіл.

"Приїзд Михайла Зурабова до Києва саме зараз, безумовно, пов’язаний з тим, що Президент Віктор Ющенко вже не буде Президентом. Російська сторона вже зазнала певних моральних збитків через затягування процесу призначення Зурабова і його роботи у Києві. Перший тур президентських виборів усунув Ющенка, який був основною перешкодою для керівництва РФ у тому, аби відправити сюди свого посла", - сказав Чорновіл.

За його словами, приїзд Зурабова не пов’язаний з можливою перемогою Януковича. "Тепер новий посол ще до другого туру виборів зможе провести консультації з двома кандидатами у президенти, тим самим продемонструє, що РФ не робить ставку ні на одного з них. Це позитивно для РФ, оскільки вони зможуть зібрати реальну інформацію, провести консультації не з одним, а з двома кандидатами. Для РФ вигідно продемонструвати свою присутність і зацікавленість, але прямої підтримки Януковича або Тимошенко з боку РФ не буде", - додав він.

Водночас, Чорновіл вважає, що вірчі грамоти Михайло Зурабов отримуватиме від Президента Ющенка, але "це буде лише формально, оскільки працювати доведеться з новим Президентом".

Як повідомлялося, Президент Росії Дмитро Медведєв доручив послові Росії в Україні Михайлу Зурабову приступити до виконання своїх обов’язків.

"Позавчора в Україні відбулися вибори - перший тур. Я сподіваюся, що в результаті остаточного підведення підсумків в Україні виникне дієздатна ефективна влада, налаштована на розвиток конструктивних, дружніх і всебічних стосунків з Росією", - заявив Медведєв під час зустрічі із Зурабовим.

Зурабов був призначений послом Росії в Україні у серпні минулого року, але і досі так і не приїхав до Києва. Про рішення не направляти до Києва нового посла Дмитро Медведєв оголосив у своєму відкритому зверненні до керівництва України 11 серпня минулого року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.