Холодна війна-2. Кремль побряцав спадком СРСР

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.01.2010 11:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8967

Стратегічні бомбардувальники Військово-повітряних сил РФ успішно провели у вівторок, 19 січня, патрулювання Північного Льодовитого океану.

Як повідомили в прес-службі Міноборони РФ, два турбогвинтові стратегічні бомбардувальники Ту-95 МС, які було піднято з авіабази Енгельс, успішно виконали завдання за планом повітряного патрулювання.

Маршрут польоту проходив через нейтральні води в районі акваторії Північного Льодовитого океану. Екіпажі Ту-95 МС відпрацювали навички ведення польотів над безорієнтирною місцевістю і дозаправлення у повітрі. Тривалість польоту склала близько 14 годин.

Як повідомили російські військові, на маршруті польоту екіпажі літаків Ту-95 супроводжувалися літаками НАТО - двома парами F-16 ВПС Норвегії і парою Торнадо ВПС Великої Британії.

У Міноборони РФ зазначають, що пілоти Дальньої авіації регулярно патрулюють повітряний простір в акваторії над нейтральними водами Арктики, Атлантики, Чорного моря і Тихого океану як з базових, так і з оперативних аеродромів. Льотні екіпажі під час таких польотів підвищують рівень натренованості.

При цьому всі польоти літаків ВПС Росії виконувалися і виконуються в строгій відповідності з Міжнародними правилами використання повітряного простору над нейтральними водами, без порушення кордонів інших держав.

Нагадаємо, у вересні минулого року два винищувачі п'ятого покоління F-22 ВПС США супроводжували два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 МС, які здійснили політ за планом повітряного патрулювання над Тихим океаном до Алеутських островів.

У березні 2009 року кілька російських літаків Іл-38 пролетіли над американськими кораблями, які беруть участь у навчаннях в Японському морі. Пентагон охарактеризував інцидент "як загравання м'язами з боку російських військових".

А в лютому російський стратегічний бомбардувальник Ту-160 впритул наблизився до канадського повітряного простору за кілька годин до візиту в Канаду президента США Барака Обами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.