Регіонали влаштовують штучні скандали, щоб прикрити фальсифікації

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.01.2010 13:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8969

Скандали, які намагаються роздмухати регіонали за підсумками першого туру голосування, показує, яким їхнім намірам заважає очільник МВС Юрій Луценко - вважає нардеп Юрій Грмчак.

«Звертаючись до глави уряду Юлії Тимошенко з вимогою звільнити Міністра внутрішніх справ України Луценка начебто за «масові навмисні порушення прав людини» та «спроби зірвати вибори», добре знаний у вітчизняному політикумі провокатор Вадим Колесниченко намагається перекласти відповідальність за брутальні спроби фальсифікації волевиявлення громадян прихильниками Януковича з хворої голови на здорову», - заявив народний депутат Гримчак, повідомила прес-служба..

«Цікаво, що українські виборці не помітили заявлених «регіонами» начебто «порушень» їхніх виборчих прав з боку працівників міліції, не побачили цього і міжнародні спостерігачі, які заявили, що «вибори в Україні пройшли демократично»», - додав Гримчак і запитав: «то може ми відмінимо результати 1-го туру, якщо він не задовольнив лише Партію регіонів?»

Нардеп нагадав, що не Луценко, а саме команда кандидата в Президенти країни Януковича виступила організатором так званого «домашнього» голосування, подаючи заяви від імені громадян щодо їхнього волевиявлення вдома навіть без згоди самих громадян: «Саме прихильників Януковича було затримало на організації так званих «каруселей». Зрештою, серед усіх, зафіксованих міліцією, фактів масового вкидання до скриньок бюлетенів із заздалегідь проставленою відміткою на підтримку одного з кандидатів у Президенти, у переважній більшості випадків фігурували прихильники лідера Партії регіонів».

Гримчак відмітив, що після того, як за результатами першого туру стало помітно, що навіть чисельні факти спотворення волевиявлення виборців не дозволяють Януковичу розраховувати на підтримку більшості українських виборців, у «регіоналів» залишається один вихід – «компенсувати» недовіру громадян до свого лідера ще більшими фальсифікаціями. А для цього їм потрібно усунути від керівництва міліцією принципового міністра, який наважився стати на захист інтересів українських виборців всупереч інтересам команди Януковича та його тимчасових союзників на Банковій.

«Але українські виборці за жодних обставин не допустять, аби державу очолила двічі засуджена особа, аби головнокомандувачем українського війська став чоловік, якому свого часу законом заборонялося тримати в руках зброю. Ці вибори є справжнім вибором нашого народу між демократією і поверненням до минулого, між гідністю та життям у приниженнях, між державою Україною і її руйнацією», - резюмував народний депутат України Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.