Хроніки дерибану. Космічний дерибан землі перетворить Київ у пустелю

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.01.2010 16:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8974

Прокуратура Дніпровського району Києва закрила провадження справи щодо знищення вікових сосен біля станції метро Дарниця через незаперечне право власності компанії на землю.

Про це повідомив заступник голови Дніпровської районної державної адміністрації Києва Микола Дацюк.

За словами Дацюка, винуватих у вирубці скверу до відповідальності не буде притягнуто. Однак, за словами Дацюка, за відсутність ордера на вирубку компанія "Ярус" може заплатити від 20 до 30-ти тисяч гривень штрафу.

Заступник голови Дніпровського району також зазначив, що Черновецький до підписання держактів власності на землю не вирішив питання щодо виплати компенсації за знищення даних дерев.

Як повідомлялося раніше, у процесі перевірки, здійсненої Державною екологічною інспекцією Києва, з'ясувалося, що вирубку дерев у районі метро Дарниця, між Броварським проспектом і вулицею Малишка, організувало ТОВ "Проектна компанія Ярус".

Як заявив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Києві Олександр Прогнімак, представники компанії надали державні акти на право власності на земельні ділянки. Але документ, що підтверджує легальність вирубки дерев, виданий на підставі актів обстеження зелених насаджень, на момент перевірки був відсутній.

Крім того, в Державній житлово-комунальній інспекції підрахували, скільки втратило місто в результаті вирубки цього скверу.

За словами голови цього органу Олександра Мазурчака, за знесення близько 250 дерев по ухвалених у місті компенсаційних ставках забудовник повинен був заплатити в бюджет близько 2,7 мільйонів гривень, що можна порівняти з сумою, необхідною, наприклад, для прибирання від снігу всіх київських доріг.

"Так що в даному випадку не тільки порушено природоохоронне законодавство, але і завдано матеріальної шкоди місту. Ми скерували заяву до Генпрокуратури, додавши до неї наші підрахунки та фотоматеріали з місця злочину", - сказав Мазурчак.

Як повідомлялося раніше, 30 грудня 2009 року між Броварським проспектом і вулицею Малишка у Києві "невідомі" бензопилами зрізали 250 хвойних дерев. Деяким зі знищених дерев було близько 100 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.