Французам і німцям порадили не використовувати Internet Explorer

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.01.2010 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8976

Влади Франції і Німеччини порекомендували громадянам не використовувати браузер Internet Explorer корпорації Microsoft.

Жителям Франції і ФРН пропонується перейти на альтернативні браузери. Про це повідомляють The Wall Street Journal і Associated Press.

Причиною занепокоєння французьких чиновників стала уразливість, що виявлена в браузері, і яка дозволила невідомим хакерам в грудні 2009 року зламати внутрішні системи компанії Google.

Представники федеральної служби інформаційної безпеки ФРН (BSI) рекомендували громадянам відмовитися від використання Internet Explorer, виявивши серйозні вади в його системі захисту.

За словами німецьких експертів, використовуючи слабкі місця Internet Explorer, можна через певні сайти запустити шкідливий вірус в комп'ютер, на якому встановлена ОС Windows.

"Ми очікуємо, що вже найближчим часом ці слабкі місця будуть використані для хакерських атак", - заявили в BSI. Мова йде про версії 6, 7 і 8 Internet Explorer, що використовуються в операційних системах Windows XP, Vista і 7.

Відзначається, що оскільки Microsoft поки не представив програмного оновлення Internet Explorer, користувачам краще перейти на інші браузери Chrome, Safari, Opera або Firefox. Останні два з них займають понад 10 відсотків браузерного ринку кожен. Хоча статистика відвідуваності нашого порталу свідчить про приблизне розподілення часток між Opera, Firefox і Internet Explorer.

В опублікованій заяві Microsoft підтверджується існування уразливості, проте представники компанії замість переходу на інші програми радять лише оновити версію Internet Explorer до останньої, восьмої. Користувачам шостої версії браузера рекомендується підняти налаштування безпеки до "високого" рівня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.