Facebook контролює кожну дію користувачів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.01.2010 17:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8977

Про те, які методи застосовує Facebook при роботі з даними користувачів, інтернет-ресурсу Rumpus розповіла одна із співробітниць компанії. Інтерв’ю спричинило в Мережі величезний резонанс.

Зокрема, було сказано, що кожного разу, коли користувачі Facebook дивляться профілі або фотографії, відсилають повідомлення або роблять щось ще, їхні дії фіксуються. Це мотивується інтересами самих користувачів.

Крім того, до недавнього часу на Facebook існував універсальний пароль, який співробітники могли використовувати для того, щоб зайти на всі облікові записи. Однак зараз від цієї практики відмовилися, і тепер для доступу до облікового запису того чи іншого користувача службовець Facebook повинен надати письмове обґрунтування керівництву. Якщо він цього не зробить, за несанкціонований доступ його можуть навіть звільнити.

Співробітники Facebook також мають можливість читати всі повідомлення всіх користувачів, причому не важливо, були вони вилучені чи ні, оскільки повідомлення зберігаються в спеціальній базі даних, доступній всім працівникам соціальної мережі. Заяву про те, що все листування зберігається в спеціальній базі, відкриттям при всьому бажанні не назвеш, проте проблема з розмежуванням прав доступу до неї цього не скасовує.

Після публікації інтерв'ю експерти в галузі комп'ютерної безпеки визнали за необхідне вкотре попередити користувачів соціальних мереж про те, що розміщена в них інформація, по суті, більше не є приватною і може бути доступною для перегляду набагато ширшому колу людей, ніж планувалося спочатку.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Facebook значно змінив систему приватності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.