Уряд вимагає переглянути тарифи ЖКГ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.01.2010 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8984

Громадянам мають повенути гроші за ненадану послугу з прибирання снігу.

Міністерство з питань житлово-комунального господарства пропонує Кабінету Міністрів України ініціювати проведення перевірок порушень вимог Закону України "Про благоустрій населених пунктів" та за їх результатами примусити житлово-експлуатаційні контори здійснити перерахунок тарифів у зв’язку з ненаданням населенню послуг щодо прибирання снігу на вулицях міст, повідомляє прес-служба.

Таке доручення Міністерство пропонує уряду дати Державній інспекції з питань житлово-комунального господарства і планує, що це питання буде розглянуто на найближчому засіданні Кабінету Міністрів.

"Наприклад, в Києві Держжитлокомунінспекція встановила масові порушення при проведенні зимових прибиральних робіт на прибудинкових територіях. Через неадекватні дії влади Києва виникли значні перешкоди для руху пішоходів та транспорту, що створило загрозу життєдіяльності міста", - сказав Міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко.

За його інформацією, з 17 грудня 2009 року по 14 січня 2010 року до травмпунктів Києва звернулися майже 5,5 тисяч осіб, які отримали травми на обледенілих дорогах і тротуарах міста.

Міністр також повідомив, що Держжитлокомунінспекція розробила форму Акту претензій за неналежне надання або ненадання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій, на підставі якого ЖЕКи повинні будуть зробити перерахунки тарифів за неотримані послуги з прибирання снігу.

Крім того, за словами Кучеренка, Держжитлокомунінспекція надасть громадянам необхідну методичну та юридичну допомогу для оформлення перерахунків.

Замість післямови. Повернути громадянам кошти за ненадані послуги - це, звичайно, справедливо.

Проте, відкритим залишається питання: хто компенсуватиме громадянам шкоду здоров'ю та вартість лікування за травми, які стали наслідком ненадання послуг з прибирання снігу та льоду? Адже, в Україні мовиться про десятки тисяч постраждалих від падіння на тротуарах чи ДТП, які сталися внаслідок нехлюйства та клептоманії цілком конкретних посадових осіб місцевої влади.

Дивна ситуація виходить. Коли громадянин заборгує за сумнівні комунальні послуги - в нього можуть відключити воду, каналізацію, газ, електроенергію, забрати майно. А посадова особа, чиновник, як виявляється, може цілком безкарно красти, віднімати здоров'я та життя громадян.

Втім, останнє питання не стільки до уряду, скільки до правоохоронних органів, зокрема ГПУ. Ви кого захищаєте, пане Олександре Медведько?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.