Google запустила українську версію Google Maps

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.01.2010 16:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8989

Українська версія картографічного он-лайн сервісу Google Maps для ПК і мобільних пристроїв тепер доступна користувачам.

Карти дозволяють їм швидко знаходити необхідні адреси і дані про організації на он-лайн-карті, прокладати маршрути між декількома пунктами призначення, створювати власні карти і навіть вбудовувати їх у свій сайт чи блог, повідомляє Google.

Компанії, в свою чергу, отримають можливість додавати інформацію про себе на Карти Google абсолютно безкоштовно за допомогою локального "Бізнес-центру", тим самим розширюючи коло своїх потенційних клієнтів.

Карти Google доступні за адресою maps.google.com.ua, версію для мобільних пристроїв можна завантажити на сторінці http://maps.google.com.ua/m.

Для створення карт можуть застосовуватися і більш просунуті інструменти - за допомогою API Google Maps програмісти, веб-майстри і веб-дизайнери можуть вбудовувати Google Maps на свої сайти, а також розробляти нові сервіси на їх основі. Більш детальну інформацію можна знайти за адресою: http://code.google.com/apis/maps.

Карта України представлена в масштабі 1:100 000, карти 49 найбільших міст країни - в масштабі 1:10 000.

Щоб забезпечити максимальну достовірність інформації, сервіс Google Maps використовує дані з декількох джерел, в тому числі результати пошуку Google з мільярдів веб-документів, інформацію, надану безпосередньо власниками місцевих компаній, а також дані незалежних компаній. Так, дані для українських карт були надані компаніями Транснавіком (картографічна інформація) і TerraMetrics (супутникові знімки).

Оновлення інформації на Google Maps буде здійснюватися не рідше, ніж раз на півроку, наголошують розробники.

Однією з найбільш корисних та цікавих функцій Google Maps є можливість побудови маршрутів (за посиланням "Прокласти маршрут"). Вона допомагає вирішувати велику кількість практичних завдань як мандрівникам, так і місцевим жителям. Наприклад, з її допомогою ви зможете знайти найбільш вдалий маршрут пересування по місту або між кількома містами, спланувати час в дорозі, знайти варіанти під'їзду до будівель або об'єктів, до яких важко дістатися, і багато іншого.

Функція "Мої карти" дозволяє користувачам, які не мають знань в галузі програмування, створювати свої власні карти, використовуючи набір простих інструментів, ділитися ними з друзями та близькими, а також публікувати їх на своєму сайті або блозі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.