За минулі п’ять років Янукович ні трохи не змінився: ще не став Президентом, а вже оголосив торги Україною

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.01.2010 21:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8996

Стратегічною ціллю Віктора Януковича є здача національних інтересів України.

Про це заявив народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Сергій Пашинський, коментуючи намір Віктора Януковича ініціювати створення консорціуму з реконструкції й експлуатації української ГТС.

«Янукович не знає, як йому подорожче продати нашу ГТС. Кілька днів назад він заявив, що буде допомагати Росії будувати обхідні, вдумайтеся в це слово, обхідні газогони в обхід України. А сьогодні вже хоче консорціум. Це двоетапна здача національних інтересів», - сказав Пашинський.

«Янукович, по-перше, намагається простимулювати Росію до будування обхідних, не через Україну, газогонів. А по-друге, цей консорціум буде створений на базі корупційних схем «РосУкрЕнерго». Ці інтереси для Януковича є найвищими», - наголосив народний депутат.

Пашинський нагадав, що згідно з законопроектом, поданим у 2006 році народним депутатом України Юлією Тимошенко, заборонено відчужувати ГТС або її частини.

«Розуміючи, що ці хлопці спробують рано чи пізно забрати саме дороге, що є у державній власності, а це ГТС, ми заздалегідь про це потурбувалися. Так що Віктору Федоровичу треба, як мінімум, подивитися підручник географії та зрозуміти, де знаходиться Україна, та що таке ГТС. А, як максимум, - зрозуміти, що українське законодавство забороняє будь які дії щодо ГТС», - зазначив Пашинський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.