Перший – пішов!

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.01.2010 02:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=8998

21 січня 2010 р., рівно о 16 годині 30 хвилин, перший ешелон, який складається з 6 цистерн по 50 тонн меланжу в кожній, вибув з військових складів ракетного палива Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил України, що розташовані поблизу селища Ценжів на Івано-Франківщині.

У першій відправці взяли участь Координатор проектів ОБСЄ в Україні Посол Любомир Копай, заступник проектного менеджера з меланжу в Секретаріаті ОБСЄ Антон Мартинюк, співробітник з координації проектів в Секретаріаті ОБСЄ Леонід Калашник, національний співробітник з проектів ОБСЄ Олександр Савельєв, заступник командувача Західним оперативним командуванням з логістики – начальник логістики оперативного командування генерал-майор Сергій Ніколаєв, голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук, повідомив наш портал підполковник Тарас Грень із Західного інформаційного центру Міністерства оборони України.

- Я хочу сказати, що для мене сьогодні свято, - зазначив Любомир Копай. - Свято через те, що сьогодні з Ценжева поїде перший поїзд з меланжем. І це перший поїзд з західної України. Завдяки тому, що наш проект буде втілюватись в життя, значно підвищиться безпека всієї області.

- Така кількість меланжу, яка залишилась у нас після розпаду Радянського Союзу, нам не потрібна, - зазначив генерал-майор Сергій Ніколаєв. - Але він залишився і ми мусили його зберігати. Щороку одна військова частина, яка зберігала меланж, «з’їдала» з нашого бюджету від 7 до 12 мільйонів гривень. Це багато. Тому ми дуже задоволені тим, що меланж покидає Україну.

- Питання вивезення меланжу було актуальне упродовж декількох останніх років, - додав Микола Палійчук. - Я дякую Міністерству оборони України за те, що тепер почались роботи з вивезення меланжу. І хоча надзвичайних подій, пов’язаних із зберіганням меланжу не було, слава Богу, що ми не стали чекати їх, а почали роботи з вивезення.

Тепер військовослужбовці очікують на повернення цистерн, щоб знову залити їх меланжем та відправити його на переробку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.