Луценко теж хоче донецького зама

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.09.2006 21:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=900

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сподівається на схвалення комітетом ВР кандидатури Ігоря Білозуба на посаду першого заступника міністра внутрішніх справ, начальника управління по боротьбі з оргзлочинністю.

Про це Луценко заявив на засіданні комітету ВР по боротьбі з оргзлочинністю і корупцією під час представлення кандидатури Білозуба.

Депутати висловили невдоволення тим, що міністр не дав їм достатньо часу на вивчення кандидатури Білозуба.

На питання членів комітету про причину відставки Білозуба після президентських виборів 2004 року, Білозуб заявив, що після президентських виборів змінилася вся влада в регіоні, і він хотів дати їй можливість формувати правоохоронні органи з "чистого листка".

"Дійти до ситуації, коли б нас звільнили, ми не хотіли", - сказав Білозуб.

Одним зі своїх успіхів він назвав затримку заступника міністра праці і соціальної політики під час одержання великого хабара.

Депутати нагадали Луценку, що зараз посаду начальника ДУБОЗ обіймає Сергій Корнич, у зв'язку з чим схвалення комітетом кандидатури Білозуба неможливе.

У відповідь міністр заявив, що має у своєму розпорядженні рапорт про відставку Корнича і готовий надати представлення про його відставку 14 вересня.

Комітет вирішив продовжити розгляд кандидатури Білозуба 15 вересня.

Раніше при начальнику облУВС Малишеві (пізніше начальник охорони Рината Ахметова, а нині депутат від Партії регіонів) Білозуб обіймав посаду начальника УБОЗ Донецької області і пішов у відставку після президентських виборів 2004 року.

Білозуб займався справою про вбивство президента футбольного клубу "Шахтар" Брагіна в результаті вибуху на стадіоні "Шахтар".

Як відомо, Білозуб подав у відставку з посади начальника УБОЗ у Донецькій області в березні минулого року.

У зв'язку із вбивством полковника Єрохіна, надбанням громадськості стали факти незакнної діяльності офіцерів Донецького УВС та особисто Малишева під час виборів 2004 р. Тоді міліціянти "підпрацьовували касирами", видаючи чорний нал "мобілізованій" на підтримку Януковича, "громадськості".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.